iOS si Android OS detin 95% din piata globala a smartphone-urilor

  In ultimii ani Android OS a crescut mai mult decat orice alt sistem de operare de pe planeta, iar in momentul de fata el reprezinta 78.1% din piata globala a smartphone-urilor. Combinand cota sa de piata cu cea a iOS-ului, ajungem la o cota unificata de 95.7%, enorma pentru doar doua sisteme de operare pentru terminale mobile. In baza cifrelor disponibile in imaginea de mai sus, Windows Phone este cel de-al treilea sistem de operare dominant de pe piata, insa cota sa de piata este de aproape 6 ori mai mica decat a iOS si de 26 de ori mai mica decat a Android.

iOS posted the lowest positive growth for both the quarter (6.7%) and for the year (12.9%), underperforming the overall market in both instances. Although it remains wildly popular in the smartphone market, Apple has been criticized for not offering a new low-cost iPhone nor a large screen iPhone in 2013 to compete with other OEMs. IDC believes the company will release a large-screen version in 2014, but will not altogether abandon the smaller 4″ screen version of previous models.

  Avand in vedere ca anul trecut putin peste 1 miliard de smartphone-uri au fost comercializate in intreaga lune, 800 de milioane dintre ele sunt terminale Android, 153 de milioane dintre ele sunt iPhone-uri, iar restul este reprezentat de Windows Phone, Blackberry si alte sisteme de operare. Partea interesanta este ca Windows Phone-ul a avut cea mai mare crestere a cotei de piata, ea fiind mai mare decat a iOS-ului, dar si mai mare decat a Android OS, iar daca lucrurile vor continua, atunci in cativa ani este posibil ca iOS-ul sa-si piarta pozitia secunda in top.