iPhone 6 – iata la ce te poti astepta de la viitorul smartphone Apple

  In ultimele saptamani au aparut nenumarate zvonuri legate de iPhone 6, viitorul terminal al celor de la Apple urmand a fi lansat oficial in toamna acestui an. Avand in vedere ca majoritatea zvonurilor spun exact aceeasi “poveste”, este clar ca Apple incearca sa ne surprinda anul acesta cu ceva diferit pentru linia sa de iPhone-uri, asa ca vom avea parte de o schimbare interesanta in toamna. Incep cu ecranul terminalului care se pare ca va avea mai mult de 4 inch, cel mai probabil de 4.7 inch sau 4.8 inch, el putand avea si un numar mai mare de pixeli per inch, dar si o rezolutie marita. Fiind mai mare, ecranul ar putea fi intins dintr-o margine la alta a panoului frontal, Apple putand alege sa elimine complet marginile carcasei in ideea de a “inghesui” ecranul intr-un cadrul am mic si mai usor de utilizat.

  Schimbarea ecranului va aduce si o posibila schimbare a configuratiei carcasei terminalului, asa ca tot ceea ce vedeti in imaginea de mai sus ar putea fi intr-o anumita masura real, desi ceea ce vedem noi este doar un concept. Apple ar putea alege sa elimine spatiile goale din lateralele panoului frontal, dar si pe cele din dreptul difuzorului sau a butonului Home, totul in ideea de a face o carcasa mai mica si mai usor de utilizat. Apple ar putea pastra cadrul metalic si carcasa din sticla pentru spatele dispozitivului, insa ma astept sa vedem o schimbare substantiala a design-ului terminalului in toamna.

  In aceeasi masura ma astept ca Apple sa faca iPhone 6 mult mai subtire decat iPhone 5 sau iPhone 5S, alungirea cadrului permitand o repozitionare a componentelor interne si in subsidiar o reducere a grosimii dispozitivului. Combinand acest lucru si cu utilizarea unor noi componente mai subtiri, Apple ar putea reduce cu pana la 1.5 mm sau chiar 2 mm grosimea terminalului iPhone 6, dispozitivul putand fi chiar si putin mai usor decat actualele modele.

  In ceea ce priveste hardware-ul, ne putem astepta la includerea unui nou senzor imbunatatit pentru camera, care isi va pastra cei 8 megapixeli, includerea unei noi camere frontale de rezolutie mai buna si cu un senzor imbunatatit, implementarea unui chip A8 si poate a 1.5 GB RAM. Ma astept sa avem acelasi Touch ID disponibil pentru utilizare si cred ca aici se vor opri noutatile hardware, Apple implementand mai multe schimbari pe partea software, mai ales ca urmeaza sa lanseze si un iWatch pentru iPhone 6.

  In mare, la asta ma astept eu de la iPhone 6 pentru toamna acestui an, acum ramane de vazut ce informatii vom mai afla in viitor.