Iata ce tip de senzori ar urma sa utilizeze iWatch

  iWatch este pregatit pentru lansare in cursul acestui an de catre compania Apple, iar unul dintre punctele forte ale smartwatch-ului este reprezentat de senzorii biometrici care ar urma sa ne monitorizeze functiile vitale. Conform unor informatii noi aparute in cursul acestei zile, compania Apple ar urma sa utilizeze senzori optoelectronici pentru iWatch-ul sau, acestia permitand monitorizarea batailor iminii, a nivelului oxigenului din sange si nu doar atat.

  Apple ar fi intentionat sa monitorizeze inclusiv nivelul glucozei din corpurile noastre, insa senzorii optoelectrici nu au acuratetea necesara pentru a efectua asemenea masuratori, asa ca functia a fost abandonata. Utilizarea acestui tip de senzori pentru monitorizarea functiilor vitale poarta denumirea de oximetrie, senzori echipati cu lumina rosie si infrarosie detectand nivelul de oxigen existent in sange. In cazul monitorizarii batailor inimii, compania Apple ar utiliza lumina vizibila prin pielea unei persoane pentru a afla cat de rapid bate inima noastra in fiecare minut, corpul absorbind mai multa lumina in momentele in care pompeaza mai mult sange.

  Practic Apple incearca sa foloseasca metode non-invazive pentru a monitoriza functiile noastre vitale, iar daca planurile sale vor avea succes, atunci vom avea un iWatch extrem de interesant.

1 COMENTARIU

  1. Era normal glucoza sa nu fie…ca si glicemia fara intepatura sau un strop de sange..nu are acuratete. Cine a dat zvonul inainte nu a consultat un medic :))