Apple castiga un proces intentat de catre utilizatori nemultumiti de functionalitatea Siri

  Cu mai bine de un an de zile in urma, Apple a fost actionata in judecata de catre un grup de utilizatori nemultumiti de faptul ca asistentul personal Siri nu functioneaza la fel de bine precum il prezinta compania. Mai exact, utilizatorii erau nemultumiti de faptul ca asistentul intelege foarte greu ceea ce ei incearca sa spuna, dar si ca el proceseaza foarte greu comenzile, gresind de foarte multe ori procesarea lor. In baza acestor nemultumiri Apple a fost actionata in judecata pentru promovarea falsa a Siri, iar in cursul zilei de ieri un judecator a dat castig de cauza celor de la Apple.

U.S. District Judge Claudia Wilken in Oakland, California, today turned aside claims by four iPhone customers that Apple’s advertising was false and misleading. Contrary to Apple’s ads, the four said Siri doesn’t understand their questions or locate places they ask about. Wilken said the users didn’t identify specific statements by Apple that were deceptive. “Apple made no promise that Siri would operate without fail,” she said in a ruling. “A reasonable consumer would understand that commercials depicting the products they are intended to promote would be unlikely to depict failed attempts.”

  Motivandu-si decizia, judecatorul a afirmat ca partile vatamate n-au reusit sa identifice in materialele promotionale ale Apple partile care induc in eroare consumatorii in legatura cu functionalitatea Siri. Mai mult decat atat, el a afirmat ca Apple nu ar fi promis ca Siri va functiona fara niciun fel de problema, dar si ca un consumator rezonabil ar trebui sa realizeze faptul ca, in ciuda materialelor promotionale, niciun produs al vreunei companii nu este lipsit de probleme.

  In baza acestei decizii, partile vatamate nu vor mai putea actiona vreodata Apple in judecata in baza acelorasi plangeri.