Apple este laudata pentru eforturile sale de a proteja mediul inconjurator

  Saptamana aceasta compania Apple a publicat raportul sau anual privind modul in care colaboreaza cu partenerii sai din diverse locatii de pe glob, privind modul in care isi alege materialele pentru produse, dar si privind modul in care contribuie la protejarea mediului inconjurator. Conform unui studiu, aproximativ 85% din toata energia electrica necesara functionarii tuturor cladirilor Apple provind din surse care nu afecteaza mediul inconjurator, iar pentru eforturile sale sustinute de a proteja planeta compania a fost laudata.

Apple’s increased transparency about its suppliers is becoming a hallmark of Tim Cook’s leadership at the company. Apple has flexed its muscles in the past to push suppliers to remove hazardous substances from products and provide more renewable energy for data centers, and it is proving the same model can work to reduce the use of conflict minerals.

  Tom Dowdall, unul dintre cei mai importanti oameni care lucreaza in Greenpeace petnru protejarea planetei, a laudat eforturile depuse de catre Apple si Tim Cook pentru a utiliza energie regenerabila si materiale certificate pentru fabricarea produselor Apple. De cealalta parte a “baricadei” gasim companii precum Samsung, care au fost criticate pentru lipsa luarii unor masuri la fel de proactive precum cele ale companiilor Apple, Microsoft, Intel sau Google, Greenpeace recurgand uneori la masuri destul de drastice pentru a-si impune punctul de vedere.