Google incearca sa combata fragmentarea Android cu o noua restrictie impusa producatorilor de terminale mobile

  Fragmentarea este cea mai mare problema a platformei Android si de ani de zile compania Google incearca sa o rezolve, insa abia acum pare sa ia o decizie foarte radicala in acest sens. Conform unui memoriu trimis de catre compania Google spre cel putin unul dintre partenerii sai, toate viitoarele terminale Android trebuie sa ruleze cea mai recenta versiune a sistemului de operare, altfel serviciile Google implementate in sistemul de operare nu vor mai putea fi utilizate de catre cei care achizitioneaza terminalele.

“Starting February 2014, Google will no longer approve GMS distribution on new Android products that ship older platform releases. Each platform release will have a “GMS approval window” that typically closes nine months after the next Android platform release is publicly available. (In other words, we all have nine months to get new products on the latest platform after its public release.) The policy could only mean good things, especially for the smartphone user.”-Leaked memo from Google to handset manufacturers.

  Cei de la Google impun aceasta masura pentru a forta implementarea celei mai recente versiuni a Android chiar si in smartphone-urile cu hardware mediu spre slab, Android 4.4 putand fi rulat inclusiv pe dispozitive care au doar 512 MB RAM. Chiar daca pe termen scurt noua masura a celor de la Google nu va afea un efect important asupra reducerii fragmentarii, pe termen lung problema ar putea fi rezolvata daca Google isi va impune ferm interdictia.

3 COMENTARII

  1. Sunt curios ce se va intampla cu vechile terminale Nexus. Google vorbeste de altii dar in ograda lui nu se uita. Am un Nexus One, se vorbea ca lanseaza 4.0 pentru el. A fost dat uitarii. Slabe sanse sa vad KitKat pentru el. Oricum il am portat, dar nu e aceeasi mancare de peste cu cdva clean.

  2. Tu vrei KitKat pe vechitura aia de Nexus One ,,, nici 2G,3G,3GS nu au 7.0.4 iar iPad 2 si iPhone 4 chiar daca au sunt epave ,, stai linistit , mai mult ai libertatea de a alege ce versiune de Android doresti ,,

  3. @TzaCaNeL Nici suportul software nu mai e actualizat la Android, NU mai ofera suport…vezi, de aia imi place iOS-ul ca NU se dezice. 😉