iOS 7.1 – iata cand pregateste Apple lansarea noii versiuni a iOS si ce functie noua va include

  De cateva luni de zile se zvoneste ca Apple urmeaza sa lanseze iOS 7.1 in cursul lunii martie pentru posesorii de iDevice-uri, iar noi informatii aparute in cursul noptii trecute ne ofera o perioada ceva mai exacta pentru eveniment. Conform unor surse apropiate companiei Apple, cei din Cupertino intentioneaza sa lanseze iOS 7.1 la jumatatea lunii viitoare, si avand in vedere ca data de 15 este reprezentata de o zi de sambata, probabil in lunea imediat urmatoare Apple va lansa noua versiune a sistemului de operare.

  Separat de toate noutatile pe care le-am aflat deja din versiunile beta ale iOS 7.1, acum aflam ca Apple intentioneaza sa implementeze o functionalitate noua pentru clientii din mediul business. Practic Apple pregateste o schimbare majora a sistemului Mobile Device Management care permite companiilor sa administreze un numar mare de iDevice-uri, Apple urmand a lansa inclusiv o noua versiune web a paginii dedicate achizitiilor de aplicatii/continut multimedia in volume mari.

  Noul sistem va permite instalarea automata a profilelor de administrare si a intregului continut multimedia disponibil pentru respectivele dispozitive, insa asta nu este tot. Se pare ca Apple va permte inclusiv monitorizarea si administrarea actualizarilor iOS-ului prin sistemul OTA, administratorii putand chiar sa impiedice utilizatorii sa stearga anumit continut din propriile terminale. Cu aceste modificari Apple incearca sa isi faca dispozitivele mai atractive pentru mediul business, un sector in care vanzarile sale au crescut sustinut in ultimele luni.

  Daca iOS 7.1 va fi intr-adevar lansat la jumatatea lunii viitoare, atunci in aproximativ una sau doua saptamani de zile vom avea disponibila si versiunea GM a iOS 7.1.