Apple ar putea urma Microsoft intr-un deceniu fara produse inovatoare

  Decesul lui Steve Jobs a dat startul unor atacuri neincetate impotriva companiei Apple, ea fiind acuzata ca este incapabila sa aduca produse inovatoare pe piata. Mentinand acelasi trend, un analist al celor de la Barclays sustine ca Apple este urmatoarea Microsoft, facand referire la declinul pe care compania fondata de catre Bill Gates l-a avut in ultimii ani. Sustinand ca investitorii nu au motive serioase pentru a mai cumpara actiunile Apple, el spune ca desi este entuziasmat ca si client despre produsele companiei, ca si investitor nu are motive sa cumpere actiunile ei.

Frankly, we just couldn’t quite bring ourselves to use smart watches or TVs as reasons to raise numbers – nor were we fully convinced that these products could move the needle like new categories did in the old days. As a result, we believe it is time to step aside, given a maturing smart phone market. We believe Apple’s story is all about iPhones and ‘new categories’ seem to be designed to make the iPhone more useful – but don’t necessarily re-accelerate growth in the iPhone category to sustainable double-digit levels.

  Intr-o piata a smartphone-urilor care se apropie de saturatie si intr-o perioada in care “inovatia” inseamna pentru Apple iPhone-uri cu ecrane de 5 inch si un iWatch, analistul considera ca pretul actiunilor companiei nu va creste semnificativ in perioad aurmatoare.  Compania Microsoft a avut o perioada de un deceniu in care nu a adus produse inovatoare pe piata si valoarea actiunilor sale nu a avut cresteri impresionante, acelasi lucru fiind preconizat si pentru Apple, chiar daca nimeni nu poate prezice chiar atat de exact viitorul.