Apple dezvolta magneti care permit atasarea de gamepad-uri sau touchpad-uri la tabletele iPad

  Incepand cu anul 2011 Apple comercializeaza huse pentru tabletele iPad care se ataseaza de tableta folosind magneti, permitand blocarea sau deblocarea produsului prin simpla apropiere a magnetilor. Avand in vedere succesul acestei tehnologii, Apple intentioneaza sa o dezvolte si sa ne ofere posibilitatea de a conecta un numar mult mai variat de accesorii la tabletele sale. Mai exact un brevet de inventie inregistrat companiei Apple ne spune ca in viitor folosind magneti am putea conecta la tableta touchpad-uri, joystick-uri, camere, sau chiar alte tablete iPad.

  Integrand functionalitatea magnetilor in iOS, Apple ar putea permite atasarea sau detasarea accesoriilor printr-o simpla apasare a butonului Home, insa vorbim despre functii mult mai complexe. Apple spune ca conectarea a doua tablete folosind magneti ar putea permite extinderea unui ecran pe ambele dintre ele sau utilizarea tastaturii virtuale pe una pentru a scrie pe cealalta, deci vorbim despre oferirea de functii noi care in mod normal ar fi disponibile doar pe PC-uri.

  Avand in vedere complexitatea tehnologiei nu se stie cand sau daca va ajunge ea in iDevice-urile noastre, insa ceea ce propune Apple este cat se poate de interesant.