Iata cat a oferit Google pentru a cumpara WhatsApp Messenger

  V-am spus in cursul acestei dimineti ca Facebook a cumparat WhatsApp Messenger, cea mai populara aplicatie de mesagerie text de pe glob. 19 miliarde de dolari valoreaza tranzactia pentru cumpararea companiei WhatsApp, care detine aplicatia, si suma este colosala, chiar daca vorbim despre un serviciu cu peste 450 de milioane de utilizatori activi in lumea intreaga. WhatsApp a fost abordata de multiple companii inainte de a semna cu Facebook, una dintre ele fiind chiar Google, cei din Mountain View oferind 10 miliarde de dolari pentru a integra WhatsApp Messenger in serviciile proprii.

  Diferenta fata de oferta facuta de catre Facebook este colosala si este cat se poate de clar de ce a fost ea refuzata, insa separat de bani, Google nu i-a oferit CEO-ului WhatsApp un loc in consiliul sau director, asa cum a facut Facebook. Totusi, chiar daca nu a reusit sa achizitioneze compania, cei de la Google ar fi fost dispusi inclusiv sa plateasca bani celor de la WhatsApp pentru a ii notifica in momentul in care incep negocieri de achizitie cu o companie terta, cateva milioane de dolari fiind propusi de catre americani.

  In final toate ofertele celor de la Google au fost respinse, iar Facebook s-a ales cu un serviciu extrem de popular care o va ajuta sa-si creasca substantial serviciile mobile.

6 COMENTARII

  1. Apoi fiecare descarcare genereaza bani mai ales daca nu e gratuita ! Iar celor noi trebuie sa plateasca in fiecare an ! Deci ganditiva ca 1$ anual x400-500 mil sau cati se vor mai adauga( si se pare ca se tot adauga) inseamna sume extraordinare !