OS X vs Windows – tendintele de upgrade ale utilizatorilor

  Mac-urile nu vor avea vreodata o cota de piata mai mare decat cea a PC-urilor care ruleaza Windows, insa exista un segment in care posesorii de Mac-uri intrec posesorii de PC-uri cu Windows. Vorbim despre tendinta de a face upgrade la cea mai recenta versiune a sistemului de operare, Apple convingand de 4 ori mai multi clienti decat Microsoft sa-si faca upgrade la cea mai recenta versiune a OS X. Conform celor de la Computerworld, din 2011 si pana in prezent Microsoft si-a convins doar 11.6% din clienti sa instaleze Windows 7 sau 8, in timp ce in cazul Apple procentul este de 41.6%.

  Vorbim despre o diferenta de 30 de procente calculata in favoarea celor de la Apple si la o privire scurta se pare ca update-urile oferite de catre Apple pentru OS X si Mac-uri ar fi mai atragatoare decat cele oferite de catre Microsoft. Problema este ca Apple a oferit aceste update-uri la preturi foarte mici, sau chiar gratuit incepand de anul trecut, in timp ce Microsoft cere bani si modifica sistemul de operare atat de mult incat PC-urile vechi nu-l mai pot rula corespunzator.

  Explicatii pot fi gasite pentru aceasta diferenta foarte mare si oricum am privi lucrurile, Apple va avea intotdeauna o baza de utilizatori mult prea mica pentru a face viabila o comparatie.