5 ani mai tarziu, Apple ne arata din nou marele avantaj al iOS-ului in fata platformei Android

  Luand intreaga comunitate a utilizatorilor de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri prin surprindere, compania Apple a lansat in cursul serii trecute iOS 6.1.6 si iOS 7.0.6. Desi unii se asteptau la o posibila lansare a iOS 7.0.6 pentru iDevice-urile noastre, lansarea iOS 6.1.6 pentru iPhone 3GS sau iPod Touch 4G s-a dovedit a fi o adevarata surpriza, mai ales ca update-ul vine pentru un terminal vechi de aproape 5 ani de zile, Apple renuntand sa mai ofere suport pentru ambele dispozitive incepand cu lansarea iOS 7.

  Daca iOS 7.0.6 nu a blocat exploit-uri ale sistemului de operare, in cazul iOS 6.1.6 se pare ca vorbim despre cu totul altceva, Apple rezolvand cateva probleme de securitate destul de importante pentru iPhone 3GS si iPod Touch 4G. Desi la o prima vedere update-ul nu inseamna mare lucru, realitatea este ca lansarea sa demonstreaza din nou cat de important este ecosistemul Apple si cat de importanta este oferirea de update-uri pentru terminalele vechi, strategie pe care producatorii de terminale Android nu o aplica.

  Acest update va fi un punct forte in viitoarele discutii pe care Apple le va avea cu marile companii interesate sa-ti cumpere produsele, oferirea de suport pentru terminale vechi reprezentand un beneficiu important atat pentru mediul business, cat si pentru clientii de rand.