Fortele aeriene americane inlocuiesc terminalele Blackberry cu iPhone-uri si tablete iPad

  US Air Force, sau fortene aeriene ale SUA, inlocuiesc o buna parte dintre terminalele Blackberry utilizate de catre piloti si militari cu 5000 de iPhone-uri si tablete iPad ale companiei Apple. Tot personalul care participa la acest program trebuie sa renunte la terminalele Blackberry in favoarea produselor companiei Apple, trazitia fiind facuta de catre fortele aeriene americane in ideea de a reduce costurile de functionare ale acestor terminale mobile, ei avand incehaite probabil si contracte de subventii cu operatorii de telefonie mobila.

In order to keep costs down and save on network resources, BlackBerrys will be turned in and shut off once the user is transitioned to an iOS device,” Brig. Gen. Kevin Wooton, communications director for Air Force Space Command, said in a statement. Initially, the Air Force will focus on replacing BlackBerrys and executive users and enabling about 5,000 iOS devices for use. 

  Decizia de a inlocui terminalele Blackberry are totusi legatura si cu faptul ca iDevice-urile au o gama mult mai variata de titluri disponibile, acest lucru facandu-le mult mai versatile si mai productive. Desi nu vorbim despre un numar foarte mare de iDevice-uri cumparate de catre armata americana, aceasta este doar o noua institutie care renunta la terminalele Blackberry in favoarea celor produse de catre compania Apple, si altele ii vor urma cel mai probabil exemplul.