Google pregateste lansarea unui smartwatch in urmatoarele luni

  Google smartwatch se afla in proces de dezvoltare de aproximativ un an de zile, iar conform unor informatii recente, dispozitivul este pregatit pentru lansare in urmatoarele luni de zile. Desi cei de la Google sperau ca smartwatch-ul sa fie lansat oficial in luna martie, se pare ca el nu este pregatit pentru a fi pus in vanzare, insa o versiune cu functionalitate limitata ar putea fi totusi comercializata atunci. In plin proces de dezvoltare, prototipurile smartwatch-ului sunt ascunse in camere secrete din interiorul campusului Google, compania temandu-se ca imagini ale lor ar putea fi publicate, strategia fiind similara cu cea a Apple.

The smartwatch prototypes are currently on lockdown in a Google building, under high security, and they’re not able to be taken out for fear that news will leak. According to people familiar with the matter, an early prototype of the watch had a Pebble Steel-like metal band, square face, and a colorful digital display featuring a gradient background where colors gently fade from one to the next. It also seemed to have a more masculine vibe, also like the Pebble Steel.

  Lasand la o parte secretomania si trecand la design, se pare ca Google incearca sa ofere un produs ce are o curea similara cu cea a primei versiuni a Pebble, plus un ecran colorat cu gradient background. In echipa care dezvolta smartwatch-ul Google se afla si ingineri care fac parte din echipa de dezvoltare a Android-ului, insa functionalitatea sa va fi limitata la cea oferita de catre alte produse similare, adica afisarea de notificari preluate din terminale Android si nimic mai mult.

  Practic Google nu pare sa fie interesanta sa aduca in produs cu functionalitate extraordinara pe piata, insa avand in vedere ca vorbim despre simple zvonuri, ramane de vazut exact ce va oferi Google Smartwatch de indata ce va fi disponibil.