Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL sunt primele smartphone-uri Nokia cu Android OS (Video)

  Dupa luni intregi de zvonuri privind lansarea unor smartphone-uri Nokia cu Android OS, iata ca astazi producatorul finlandez a prezentat oficial in cadrul Mobile World Congress 2014 Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL. Cele trei smartphone-uri au preturi cuprinse intre 89€ si 109€, iar daca va gandeati ca ele vor oferi o experienta Android completa, ei bine va spun ca va inselati, deoarece terminalele nu vor avea instalata aplicatia Google Play si vor oferi acces la sistemul cloud al Microsoft, deci vorbim despre o experienta Android incompleta.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=UhKsUNMsOTI&w=580&h=370]

  Daca vor trece peste faptul ca nu vor beneficia de tot ceea ce are Android OS-ul de oferit, utilizatorii vor avea de ales intre 3 modele cu hardware relativ asemanator din multe puncte de vedere si preturi pe masura. Nokia X are un ecran WVGA de 4 inch cu rezolutie 800 x 480 pixeli, un procesor dual-core de 1 GHz, 512 MB RAM, spatiu de stocare de 4 GB, o camera de 5 megapixeli si o baterie de 1500 mAh. Nokia X+ are 768 MB RAM si acelasi spatiu de stocare, iar Nokia XL are un ecran de 5 inch cu aceeasi rezolutie slaba si aceeasi cantitate insuficienta de RAM.

  Practic Nokia aduce pe piata niste smartphone-uri Android cu hardware mult prea slab pentru sistemul de operare pe care trebuie sa il ruleze, iar acest lucru ii va costa foarte mult in ochii consumatorilor. Partea buna este ca Nokia a implementat o interfata asemanatoare cu cea Metro a Windows Phone-ului, insa sincer sa fiu, ma asteptam ca Nokia sa aduca pe piata smartphone-uri Android care sa faca concurenta tuturor, nu o serie de telefoane ieftine si slabe din toate punctele de vedere.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iq5sME0ewkY&w=580&h=370]