iPhone 6 ar putea contine un chip grafic capabil sa redea continut 4K si nu doar atat

  Anual compania Apple implementeaza in iPhone-urile sale chip-uri grafice din ce in ce mai bune, iar pentru iPhone 6 compania ar putea alege un chip grafic PowerVR GX6650 al importantei sale companii partenere, Imagination Techonlogies. In imaginea de mai sus aveti o comparatie facuta intre puterea de procesare a chip-ului PowerVR si cel al Nvidia, din seria K1, iar performantele cele doua sunt egale, cel putin la o prima vedere. Ambele au 192 de nuclee, arhitecturi diferite, dar aceeasi putere de procesare, insa chip-ul PowerVR are mai multe avantaje.

  Conform celor de la Imagination, noul lor chip poate procesa de trei ori mai multi pixeli per clock decat competitorii directi, consuma mai putina energie decat orice alt chip de pe piata, afiseaza texturile cu 50% mai repede decat orice alt competitor, si in final contine un JPEG encoder care face encodarea JPEG-urilor fara a folosi memorie externa. Practic noul chip al Imagination este mai bun decat orice alta solutie asemanatoare disponibila pe piata, inclusiv cea oferita de catre Nvidia, insa acum vorbim doar despre afirmatiile producatorului.

  Daca adaugam si faptul ca acest chip poate reda fara probleme continutul 4K, atunci nu ne mai ramane decaat sa credem ca iPhone 6 va avea intr-adevar un ecran mai mare. Nu ar fi greu de crezut ca in realitate chip-ul grafic PowerVR GX6650 poate depasi Nvidia K1 in orice fel de teste, inclusiv in cele din lumea reala, insa ramane de vazut daca Apple va alege sa implementeze acest chip in viitoarele sale iDevice-uri.

5 COMENTARII

  1. Ipad mini retina are rezolutie 2k,insa pe partea de video nu scoti de la el mai mult de 1080p.Practic nu exista player ,nici oficial Apple,nici neoficial(app store sau din Cydia),care sa redea rezolutie mai mare de 1080p.Playerele sunt compilate cu instructiunile pentru procesor si grafica,facute cu ultimele SDK-uri Apple,deci trageti voi concluzia.Tabletele Samsung filmeaza de ceva timp in 4k.