Google admite ca Android nu a fost conceput pentru a fi sigur

  De ani de zile multiple companii de securitate informatica afirma ca Android-ul este un sistem de operare nesigur, el fiind principala tinta a hackerilor care ataca platformele dedicate terminalelor mobile. Daca pana acum Google s-a aparat intotdeuana in fata acestor acuzatii, astazi seful diviziei Android din cadrul Google, Sundar Pichai, a declarat ca a sa companie angajatoare nu poate garanta siguranta Android-ului deoarece sistemul de operaer a fost conceput pentru a oferi libertate.

We cannot guarantee that Android is designed to be safe, the format was designed to give more freedom. When people talk about 90% of malware for Android, they must of course take into account the fact that it is the most popular operating system in the world. If I had a company dedicated to malware, I would also be addressing my attacks on Android.

  Practic acum cei de la Google recunosc pentru prima oara ca Android-ul nu este sigur si desi cu aceasta afirmatie nu vor alunga multi posesori de terminale Android, ea cu siguranta va avea un efect negativ asupra imaginii sistemului de operare.

2 COMENTARII

  1. E un SO free, open-source, oricine il poate modifica dupa bunul plac. Asa ca de unde atata securitate? Nu prea ai cum sa il faci si sigur, si liber.