iPad ramane tableta cu cele mai mari vanzari in cursul anului 2013

  Daca in 2011 si 2012 tableta iPad detine o cota de piata impresionanta din piata bletelor, iata ca in 2013 lucrurile au fost complet diferite. Oferind o privire de ansamblu asupra pietei tabletelor, cei de la Garner au publicat imaginea de mai sus in care detaliaza vanzarile inregistrate de catre toti producatorii importanti de tablete. Apple reuseste sa se mentina in top cu 36% dintre vanzari, ea fiind urmata de catre compania Samsung care a insumat 19.1% dintre vanzari.

Apple’s tablets remain strong in the higher end of the market and, Apple’s approach will continue to force vendors to compete with full ecosystem offerings, even in the smaller-screen market as the iPad mini sees a greater share. 

  Practic Apple a vandut de aproape 2 ori mai multe tablete decat Samsung, insa compania coreeana inregistreaza vanzari din ce in ce mai bune pentru produsele sale, iar asta in ciuda faptului ca ele initial nu erau la fel de cautate. Separat de cei doi competitori, ASUS, Amazon si Lenovo ocupa urmatoarele 3 pozitii in top 5, fiecare dintre aceste companii vanzari mult mai putin decat Apple, diferenta fiind de aproape 7x in cazul celor de la ASUS.