iPhone 5S ar fi capabil sa monitorizeze locatia noastra chiar si dupa inchiderea sa

  Acum aproximativ 3 ani de zile Apple a fost implicata intr-un scandal complicat in care a fost acuzata ca foloseste in iOS sisteme de monitorizare a locatiilor fara a utilizatorii sa stie. Desi mult timp a trecut de atunci si diverse sisteme de “siguranta” au fost implementate in sistemul de operare al iPhone-urilor, se pare ca iPhone 5S este capabil sa monitorizeze in continuare locatiile noastre, chiar si dupa inchiderea sa. Chiar daca in acest caz noi stim despre monitorizare, cand terminalul este deschis,  ingrijorator este faptul ca el poate monitoriza locatia cand teoretic bateria nu ar avea suficienta.

While traveling abroad, my iPhone cable stopped working so my 5s died completely. I frequently use Argus to track my steps (highly recommended if you have any health bands or accessories) since it takes advantage of the M7 chip built into the phone. Once I got back from my vacation and charged the phone, I was surprised to see that Argus displayed a number of steps for the 4 days that my phone was dead.

  Descoperirea a fost facuta de catre un utilizator al carui iPhone 5S ar fi fost inactiv timp de 4 zile dupa ce ramasese fara baterie, insa la redeschidere utilizatorul a realizat ca o aplicatie de fitness ii monitorizase toate miscarile in perioada in care terminalul fusese inchis. Chip-ul M7 efectueaza aceasta monitorizare pentru aplicatiile de fitness si singura explicatie logica prezentata pana acum ar fi ca in baterie s-ar fi aflat suficienta energie pentru a mentine chip-ul activ, insa fara energie pentru mediul de stocare flash si placa de baza, explicatia nu poate fi crezuta.

  Probabil nimeni nu va oferi detalii prea curand despre modul in care iPhone-ul respectiv ar fi monitorizat locatiile in momentele in care ar fi fost inchis, insa unii cercetatori vor testa cu siguranta teoria si daca ea este adevarata, atunci vom vedea un nou scandal mediatic.