Prima Pagina Apple iWatch – cat de mult conteaza brand-ul pentru tine?

iWatch – cat de mult conteaza brand-ul pentru tine?

  In cursul serii trecute v-am spus ca smartwatch-ul iWatch al celor de la Apple ar putea fi comercializat pe piata ca un produs fabricat in Elvetia si nu ca un produs fabricat in China, asa cum se intampla in cazul iDevice-urilor. Compania Apple a discutat recent cu multe companii cunoscute din Elvetia pentru a licentia dreptul de a putea vinde iWatch-ul cu un branding special. Compania Apple incearca sa vanda produsul pe piata cu un marcaj conform caruia el ar fi produs in Elvetia, acest lucru acordandu-i o foarte mare credibilitate si importanta pe piata.

  Apple isi gandeste extrem de bine strategiile pentru produsele pe care urmeaza sa le lanseze pe piata, iar in cazul iWatch-ului vorbim despre ceva nou pentru cei din Cupertino. Desi e putin probabil ca Apple sa asambleze iWatch-ul sau in Elvetia, compania ar putea alege sa asambleze unele componente sau ansamble ale smartwatch-ului sau in Elvetia si ar putea alege sa il comercializeze ca fiind produs acolo, daca va obtine acordul unor companii locale si aceasta strategie ar putea fi extrem de importanta.

  Daca iWatch va fi vandut ca si produs comercializat in Elvetia, atunci mult mai multe persoane ar fi interesate de el in baza reputatiei pe care o au elvetienii pentru fabricarea ceasurilor, desi un smartwatch nu este un ceas obisnuit. Cata lume stie acest lucru? Nu foarte multa si pe acest lucru cred ca va miza Apple, iar cu o campanie de marketing puternica in spate, asa cum obisnuieste Apple sa faca, sintagma “Swiss Made” ar putea atrage vanzari de milioane de unitati intr-un prim an de disponibilitate.

  Avand in vedere toate acestea, cat de mult va conta pentru voi daca iWatch va fi produs in China sau nu, ori daca el va fi vandut ca un produs asamblat in Elvetia?

 • Sebastian

  De vreo 2 ani ne frecati cu știri despre iwatch dar nici urma de lansare, la fel si cu ecrane de Safir , numai vorbe, nimic enovatii.

 • Sebastian: Daca nu-ti place ceva din ce se publica pe acest blog, te poti exprima si in mod civilizat, ma refer la “limbajul” folosit. Acest blog este citit si de straini care nu s-ar exprima cum o faci tu.

 • Anonimu’

  MihaiDamas: nu cred ca citesc strainii bloguri romanesti.

 • gxu

  Brandul nu este ceva de trecut cu vederea.O firma cu un renume castigat cu greu, nu va accepta niciodata sa i se foloseasca numele pe produse ce nu se ridica peste un anumit standard.

 • dar nici la prețuri mici. presimt prețuri destuld e piperate pentru iWatch dacă trebuie rebranduit.

 • Toni

  Pe mine m-ar deranja daca as cumpara un produs pe care sa scrie “Swiss made” dar de fapt sa fie “China made”. M-as simti mintit, inselat.

 • ss33

  eu sper doar ca Apple sa nu vina cu un ceas cu aproximativ aceleasi functii cu cele ale ceasurilor samsung sau sony … dar mai shiny si bineinteles mult mai scump. Ma astept la functii noi si la o experienta de utilizare superioara smartwatchurilor existente. Au pregatit atat de mult produsul asta incat nu cred ca e admisibil sa incalzeasca ciorba samsung sau sony si sa o ambaleze frumos cu un mar pe “capac”.

 • Robert

  Designed by Apple in California, Approved by Swiss Watch Manufacturer “X”, Assembled in China :))) Sper sa fie loc sa scrie atata pe el…

 • Sorin

  Un brand este un brand iar in cazul lui Apple, tot Apple va ramane scris ca brand. Pe partea cu swiss made intr-adevar costa mai mult dar si standardul este un nivel cel putin mediu pe care nici apple s-ar putea sa nu il stie. Eu o vad ca o experienta pozitiva si pt Apple in constructia ceasurilor.