Apple castiga 930 de milioane de dolari din cel mai controversat proces cu Samsung, nu obtine scoaterea din vanzare a unor produse

  In vara anului 2012 un juriu american a acordat castig de cauza companiei Apple intr-un proces intentat celor de la Samsung, acordandu-i daune ce valorau putin peste 1 miliard de dolari. In lumina acestei victorii, Apple a cerut ca un judecator american sa impuna si retragerea de pe piata a produselor pentru care s-a decis ca exista incalcari ale brevetelor sale de inventie. Aproape 2 ani mai tarziu, dupa apeluri si recursuri si analize, astazi judecatoarea care prezideaza cazul si-a anuntat hotararea care va ramane definitiva, acordand companiei Apple suma de 930 de milioane de dolari drept daune.

To award an injunction to Apple in these circumstances would ignore the Federal Circuit’s warning that a patentee may not ”leverage its patent for competitive gain beyond that which the inventive contribution and value of the patent warrant.

  Din pacate pentru compania Apple judecatoarea nu a decis si retragerea din vanzare a produselor respective, chiar daca ele in momentul de fata nu mai sunt la fel de populare precum erau acum 3 ani de zile. Apple si-a dorit sa obtina aceasta decizie, in principal, pentru a demonstra faptul ca orice incalcare a unor brevete de inventie are drept efect nu doar sanctiuni monetare, ci retragerea produselor din vanzare, insa se pare ca acest lucru nu se va intampla, iar decizia aceasta va afecta probabil si alte procese deschise intre cele doua companii.

  In final merita spus faptul ca judecatoarea care a prezidat cazul considera ca persoanele care au cumparat produsele celor de la Samsung nu au facut-o in baza tehnologiilor incalcate pentru a le produce, insa cu siguranta Apple nu va fi vreodata de acord cu acest lucru.