Apple refuza sa ofere acces la Apple ID-uri mostenitorilor iDevice-urilor

  Apple are reguli foarte stricte in ceea ce priveste securitatea iDevice-urilor sale, iar un recent caz din SUA pune putin in perspectiva rigiditatea si logica lor. Conform unor barbati din SUA, compania Apple a refuzat sa le ofere acestora parola pentru accesarea Apple ID-ului care a apartinut mamei lor ce decedase cu putin timp in urma, asta in ciuda faptului ca ea i-a numit drept mostenitori ai averii sale. Femeia utilizase tableta pana in preajma zilei decesului si in ciuda calitatii lor de mostenitori, compania Apple a refuzat sa le ofere parola Apple ID-ului care ar fi permis accesul la tableta iPad detinuta de catre mama lor.

I have always been a fan of Apple but this incident has changed my opinion of them completely. Their utter lack of understanding and discretion in a time of great personal sadness has been astonishing. For a company that sells itself on the idea we are all part of one big Apple family, they have been very cold.

  Initial compania americana a cerut permisiunea scrisa a femeii pentru a oferi acces la Apple ID, insa fiind informati de decesul ei, au cerut copii dupa certificatul de deces, testament, o scrisoare de la avocatul femeii si o hotarare a unei instante care impune oferirea parolei. Apple a actualizat in luna februarie termenii si conditiile de utilizare ale iCloud mentionand ca Apple ID-urile nu pot fi transferate de catre utilizatori si toate datele disponibile in ele vor fi sterse in momentul decesului proprietarului, iar in acest caz compania intentioneaza sa isi respecte prevederile.