Prima Pagina Apple Apple refuza sa ofere acces la Apple ID-uri mostenitorilor iDevice-urilor

Apple refuza sa ofere acces la Apple ID-uri mostenitorilor iDevice-urilor

  Apple are reguli foarte stricte in ceea ce priveste securitatea iDevice-urilor sale, iar un recent caz din SUA pune putin in perspectiva rigiditatea si logica lor. Conform unor barbati din SUA, compania Apple a refuzat sa le ofere acestora parola pentru accesarea Apple ID-ului care a apartinut mamei lor ce decedase cu putin timp in urma, asta in ciuda faptului ca ea i-a numit drept mostenitori ai averii sale. Femeia utilizase tableta pana in preajma zilei decesului si in ciuda calitatii lor de mostenitori, compania Apple a refuzat sa le ofere parola Apple ID-ului care ar fi permis accesul la tableta iPad detinuta de catre mama lor.

I have always been a fan of Apple but this incident has changed my opinion of them completely. Their utter lack of understanding and discretion in a time of great personal sadness has been astonishing. For a company that sells itself on the idea we are all part of one big Apple family, they have been very cold.

  Initial compania americana a cerut permisiunea scrisa a femeii pentru a oferi acces la Apple ID, insa fiind informati de decesul ei, au cerut copii dupa certificatul de deces, testament, o scrisoare de la avocatul femeii si o hotarare a unei instante care impune oferirea parolei. Apple a actualizat in luna februarie termenii si conditiile de utilizare ale iCloud mentionand ca Apple ID-urile nu pot fi transferate de catre utilizatori si toate datele disponibile in ele vor fi sterse in momentul decesului proprietarului, iar in acest caz compania intentioneaza sa isi respecte prevederile.

 • Diaconu Corneliu

  Cat de cretini sunt. Incepand de acum in testament lasam apple id si pass, doar asa mai poti folosi device-ul

 • Andrei

  Wow asta nu stiam

 • Sorin

  Foarte ok, secretele tale merg cu tine in mormant

 • Nu e ok daca le lasi mostenire.

 • dany88

  de parca sa terminat hartia….

 • Valentin

  Puteau să nu se mai complice și făceau restore din Recovery mode, fără ca iTunes să le ceară să dezactiveze find my iPad care necesită Apple-ID-ul….

 • Silviu

  Cand lasi mostenire, oferi si cheia de la seif, nu?!
  Probabil doamna a lasat mostenire copiilor doar hardware-ul nu si datele din el.

  @ Corneliu:
  Cred ca absurd e sa lasi parola de Facebook si sa posteze copiii poze de la ceremonie.

 • Marian

  Rog autorul editorialului sa-mi spuna daca, in urma depunerii actelor de deces, se face macar resetarea (stergerea) contului cu posibilitatea introducerii altui cont.

 • @Marian: Dupa cum am spus si in articol, Apple cere si o hotarare judecatoreasca, asa ca nu, ceea ce spui tu nu se intampla.

 • kelu88

  forma codul gresit asa, pana arata ca trb sa o puna pe itunes ,si se rezolva problema!nu?!

 • ionut

  cu bani care au platit avocatu si ce taxe or mai avea pe acolo isi cumparau cel putin 2 ipaduri noi