Steve Jobs ura mouse-ul cu butoane, a schimbat accidental modul in care privim aceste produse

  Steve Jobs ura produsele complicate, nu era un fan al mouse-urilor care sunt complicate si au foarte multe butoane, asa ca la inceputul anului 2000 a ales din greseala un nou tip de mouse, complet diferit fata de ceea ce exista pe piata. Un fost inginer angajat in echipa de design industrial a companiei Apple, ne povesteste episod in care Steve Jobs a ales ca Apple sa nu mai produca un mouse cu multe butoane. Facand parte din echipa care trebuia sa inlocuiasca mouse-ul iMac-ului original, designer-ul povesteste ziua in care echipa sa a prezentat primele prototipuri lui Steve Jobs, printre ele aflandu-se si unul neterminat care nu avea vreun buton.

It all started with a model we did not have time to finish. We had made six of these great form models to show Steve. At the last minute, the design team had decided to create a model that would echo the look of the Topolino mouse which shipped prior to the hockey puck. The only problem was, the model wasn’t finished. They hadn’t had time to draw buttons on to the model to indicate where they would go. Steve looked at the lineup of potential forms and made straight for the unfinished one. “That’s genius,” he said. “We don’t want to have any buttons.”

  Intrand in camera in care erau prezentate toate prototipurile, Steve Jobs si-a atintit imediat atentia asupra mouse-ului neterminat, dar care nu avea butoane, spunand ca ideea din spatele sau este geniala. Problema era ca designerii acelui prototip nu au reusit sa deseneze butoanele care urmau sa fie implementate, iar asa echipa de ingeineri trebuia sa produca un mouse complet nou, foarte simplu. Avand in fata aceasta sarcina complicata, inginerii au continua sa devolte un mouse cu butoane, pana in momentul in care Steve Jobs a intrat intr-una dintre prezentarile lor fara sa fie invitat si a oprit proiectul fara alte discutii.

  Asa inginerii s-au concentrat pe dezvoltarea unui mouse fara butoane si mouse-ul Apple Pro din prima imagine a acestui articol a luat viata.