iPhone 6 – doua prototipuri cu ecrane de 4.7 si 5.7 inch, design similar cu cel al iPhone 5C

  iPhone 6 urmeaza sa fie lansat in cursul acestei toamne de catre compania Apple si zvonurile aparute pana acum spun la unison faptul ca dispozitivul urmeaza sa contina un ecran cu diagonala mai mare de 4 inch. Ceea ce nu am aflat pana acum sunt detalii legate de design-ul viitorului dispozitiv, insa un blog japonez, cu informatii valide publicate in trecut, ofera cateva detalii legate de posibilul design al noului terminal. Conform lor, Apple ar intentiona sa creeze un dispozitiv al carui design ar reprezenta o combinatie intre iPhone 5C si iPod Nano 7G, insa deocamdata nu se stie daca a sa carcasa va fi fabricata in totalitate din plastic.

  In momentul de fata Apple are doua terminale iPhone 6 pregatite pentru testare finala si lansare, unul dintre ele avand un ecran cu diagonala de 4.7 inch, in timp ce al doilea are un ecran cu diagonala de 5.7 inch. Indiferent care dintre aceste doua modele va fi lansat pe piata, niciunul nu este gandit pentru a inlocui iPhone 5C, insa se pare ca Apple intentioneaza sa implementeze in design-ul sau forma butoanelor de volum sau a butonului mute ale actualului iPhone 5C, dar si aceleasi colturi rotunde pentru carcasa. Separat se pare ca inclusiv gaurile pentru portul Lightning si difuzor urmeaza sa fie similare cu cele ale iPhone 5C, insa totul este momentan in faza de testare.

  Modelul cu ecran de 5.7 inch ar avea doar 7 mm grosime, insa ea este obtinuta prin scoaterea in relief a camerei iSight, eact precum in cazul iPod Nano 5G. Desi multi utilizatori probabil nu vor fi deranjati de aceasta implementare a camerei, compania Apple ar fi in continuare indecisa in ceea ce priveste lansarea dispozitivului in forma sa actuala, sau implementarea unei carcase diferite care creste grosimea cu 0.5mm, dar nu mai afiseaza camera in afara terminalului.

  Chiar daca acum aflam pentru prima oara aceste informatii, ele trebuie tratate totusi doar cu titlul de zvon, forma finala a dispozitivelor putandu-se schimba in orice moment.