iOS 8 – iata ce mare noutate pregateste Apple pentru noi!

  Dupa cum prea bine stiti deja, in momentul de fata inginerii Apple lucreaza asiduu la pregatirea iOS 8 pentru prezentare in cadrul WWDC 2014 si lansare in cursul lunii, cel mai probabil septembrie. Desi ne aflam la cateva luni bune distanta de lansarea oficiala, iata ca aflam una dintre importantele noutati pe care compania americana se pregateste sa ni le aduca impreuna cu noua versiune a sistemului sau de operare. Conform unor surse care au participat la intalniri in cadrul Apple in care s-a discutat despre iOS 8, una dintre principalele noutati va fi imbunatatirea Apple Maps.

  Intr-un efort de a concura mult mai eficient cu Google, Apple intentioneaza sa-si imbunatateasca sistemul de harti, Tim Cook fiind ferm hotarat sa isi respecte promisiunea facuta in anul 2011. Una dintre primele modificari care urmeaza sa fie facute de catre Apple are legatura cu baza de date cu geolocatii, achizitionarea companiilor BroadMap, Embark si HopStop permitand celor din Cupertino sa-si imbunatateasca informatiile disponibile pentru utilizatori si sa ofere detalii mai exacte pentru locatii si informatii pentru navigatie prin satelit. Apple Maps pentru iOS 8 va avea o multitudine de puncte de interes noi, dar si iconite noi pentru acestea, Apple considerand ca ele vor fi mult mai usor de gasit de catre utilizatori, design-ul tuturor formelor de relief si a elementelor din interfata fiind deasemenea imbunatatit pentru a face totul mai usor de utilizat.

  Separat de interfata si puncte de interes, Apple intentioneaza sa imbunatateasca radical informatiile oferite pentru sistemele de transport in comun, un segment in care Google Maps este de departe mult mai utila. Folosind date preluate de la companiile achizitionate in ultimul an, Apple Maps pentru iOS 8 va putea oferi informatii detaliate despre rutele de transport in comun si modul in care utilizatorii le pot folosi pentru a ajunge in diverse puncte ale oraselor, aceasta functionalitate urmand a fi “adanc” integrata in aplicatie.

  Folosind noul sistem de tranzit, utilizatorii vor avea informatii detaliate despre rutele trenurilor, metrourilor, autobuzelor sau avioanelor, insa pentru inceput doar marile orase din SUA le vor avea disponibile, pe parcurs Apple urmand a extinde suportul si pentru alte tari. Aceste informatii despre tranzit vor fi vizibile in interiorul meniului care ofera directii despre navigare, acolo unde Apple ne ofera posibilitatea de a alege daca dorim sa fim directionati pe o ruta folosind o masina sau sa ne plimbam.

  Separat de acestea, compania Apple gandeste metode prin care poate oferi utilizatorilor harti ale interiorului diverselor cladiri de pe glob, dar si sa imbunatateasca integrarea iDevice-urilor cu sistemele de entertainment ale masinilor. Mai mult decat atat, Apple intentioneaza sa implementeze si un sistem de realitate augmentata cu informatii despre diverse pucnte de interes, insa totul are la baza culegerea de informatii suplimentare despre locatiile de pe glob.

  In concluzie, Apple pregateste un update extrem de important pentru viitoarea aplicatie Apple Maps a iOS 8, insa din pacate el nu va fi intrutotul util pentru romani.