iTunes Radio ajunge in doar jumatate de an in topul celor mai utilizate servicii de streaming multimedia

  iTunes Radio a fost lansat in luna septembrie de catre Apple ca un serviciu multimedia gratuit ce le permite utilizatorilor sa faca streaming audio pentru orice melodie disponibila in iTunes Store. Totul este gandit sub forma unor posturi radio personalizabile care pot fi ascultate de catre utilizatorii din SUA, si alte cateva tari de pe glob, Apple deruland diverse reclame in interiorul lor. Desi iTunes Radio este disponibil de putin timp pe piata, el a reusit sa se plaseze pe pozitia a treia in topul celor mai utilizate servicii de streaming audio din SUA, intrecand inclusiv Spotify.

That figure would suggest that iTunes Radio is growing at the fastest rate of the top three services, and is likely to overtake iHeartRadio in the next quarter or two — particularly if iTunes Radio expands to more countries.

  Conform estimarilor facute de catre analisti, in momentul de fata iTunes Radio ar fi utilizat de catre 20 de milioane de utilizatori numai in SUA, insa din moment ce Apple l-a facut disponibil in Australia, numarul va creste cu siguranta in urmatoarele luni. Cu ocazia lansari iOS 7.1, exista posibilitatea ca Apple sa intreaca iHearRadio pozitionat pe locul 2 in topul serviciilor din SUA, insa tinta pentru Apple este cel mai probabil locul 1, 23 de procente despartind-o de Pandora.