iOS 7.1 reduce substantial autonomia bateriei iPhone, iPad si iPod Touch-urilor

  Daca dupa instalarea iOS 7.1 ati observat ca autonomia bateriei iDevice-ului vostru nu mai este la fel de buna precum era inaintea update-ului, ei bine va anunt ca nu sunteti singurii care intampina probleme. Se pare ca un numar destul de mare de utilizatori obtine autonomie mai slaba dupa instalarea acestui update si Apple a aflat cu siguranta despre problema. Din pacate nimeni nu are o rezolvare garantata pentru ea, insa un restore cu evitarea reinstalarii unui backup pare sa ajute cel mai mult in majoritatea cazurilor, dar acest lucru presupune renuntarea la toate informatiile salvate in acel backup.

  Dupa cum puteti observa si din imaginea de mai sus, doar iPod Touch 5G, iPhone 5 si iPad Mini cu Ecran Retina nu ar avea o autonomie cu mult mai mica dupa instalarea acestui update, insa in restul cazurilor diferentele nu sunt foarte mari. Instalarea iOS 7.1 pare a reduce autonomia iDevice-urilor cu pana la 5% in majoritatea cazurlor, doar iPad Mini cu Ecran Retina parand a avea o autonomie cu pana la 10% mai slaba, dar vorbim doar despre un singur test.

  Nu uitati ca aceste estimari sunt extrem de subiective si sunt in general facute in baza aprecierii utilizatorilor in legatura cu gradul de utilizare al terminalelor, insa pe masura ce folosesti un dispozitiv mai mult, autonomia se reduce in consecinta. Voi ce parere aveti despre autonomia bateriei in iOS 7.1?

31 COMENTARII

  1. Am avut instalat 7.1 beta 3 o saptamina pe i5. Nu am sesizat nici o reducere a autonomiei. Acelasi talk time… 2-3 ore pe zi si incarcare la 2 zile.

  2. eu am iPhone 4s 7.1 si autonomia a scazut cu mai mult de 30 % . consuma baterie si cand e in standby , daca seara il las cu 40 % dimineata il gasesc inchis 😐 , sper sa apara un update care sa rezolve problema cat mai repede.

  3. La mine a crescut autonomia. Fata de 7.0.6 am facut urmatoarele modificari: am trecut pe cartela 4G de la vodafone cu 4G activ, am setat de la accesibility reduce motion on, la increase contrast am dat on la darken colors si reduce white point.

  4. google now consuma mult bateria pe ios 7.1 pt ca foloseste foarte location services. de altfel restore complet ios cu backup restaurat rezolva. am avut ios 7.1 de la beta 1 la beta 5 si pe parcursul acestor beta s-a observat o imbunatatire a autonomiei. ca si 7.1 final public. de altfel in ios 7 exista functia ca sistemul de operare invata utilizarea deviceului si cu timpul se va imbunatati autonomia bateriei tinand cont de istoria utilizarii.

  5. Eu am un 4S si pe langa fluiditatea sistemului, acum ajung acasa cu 30-35% la baterie fata de 20-25% cu cat ajungeam inaite ( in aceleasi conditii de utilizare).
    Chiar sunt placut surprins de acest update.

  6. Mai verificati setarile, dupa update se acitveaza anumite servicii de localizare plus alte lucruri, care e normal sa manance baterie. O scurta “slefuire” a setarilor ar trebui sa rezolve situatia

  7. Eu am pus ios 7.1 pe un pick up mai vechi si imi face figuri cand intorc discul. Nu imi dau seama la baterie, pt ca il tin mereu in priza

  8. Nu am avut niciodata probleme cu bateria, inca de la iOS 3.x pana la 7.x, si asta cu Wi-Fi + Cellular mereu activate. Dar cu fiecare versiune noua se gasesc unii sa se planga. Daca tot aveti probleme, dezactivati cateva servicii mai “flamande” si s-a rezolvat, nu e mare lucru.

  9. Am si eu un i5 S. Dar mie mu frica sa fac update. Am vazut mai multe pareri, dar sincer nu stiu ce sa cred. Si care ii treaba cu touch id? Am vaZut ca la unii nu mai functioneaza. La voi cum merge? Merita sa fac update?