geohot castiga 150.000$ pentru exploatarea unui produs Google

  geohot, binecunoscutul hacker care a dezvoltat prima solutie de unlock pentru iPhone, a participat zilele trecute la concursul Pwnium si a castigat suma de 150.000$ pentru exploatarea sistemului de operare Chrome OS al celor de la Google. Dupa cum puteti vedea deja si din imaginea de mai sus, geohot a reusit sa ruleze cod nesemnat in sistemul de operare a celor de la Google si a exploatat 6 vulnerabilitati extrem de importante ale sistemului de operare, fortand Google sa-i acorde premium si sa isi actualizeze software-ul

Congratulations to geohot for an epic Pwnium competition win. Pinkie Pie provided a fascinating set of vulnerabilities that will be rewarded through the Chrome VRP program. Moreover, one of the bugs exploited by VUPEN on Pwn2Own affected Chrome OS. We’re delighted at the success of Pwnium and the ability to study full exploits. We anticipate landing additional changes and hardening measures for these vulnerabilities in the near future. We also believe that both Pwnium submissions are works of art and deserve wider sharing and recognition. We plan to do technical reports on these submissions in the future.

  Cu doar cateva luni inainte, geohot se pregatea sa lanseze o solutie de jailbreak pentru iOS 7, insa hackerii echipei Evad3rs au fost mai rapizi si au reusit sa culeaga donatiile utilizatorilor fericiti ca-si pot exploata terminalele. geohot este unul dintre cei mai controversati hackeri care inca activeaza in momentul de fata, el fiind implicat intr-un proces cu Sony pentru eliberarea Playstation-urilor, dar si in diverse startup-uri, unul finantat chiar de Lady Gaga.

4 COMENTARII

  1. Cum i-a fortat geohot pe cei de la Google sa-i dea premiul? I-a amenintat ca da drumul la vulnerabilitati pe piata? I-a santajat?
    Penala ori atitudinea lui geohot ori exprimarea din articol in cazul in care Google nu a fost santajat de geohot.

  2. Ah, am inteles nuanta. Geohot i-a fortat pe cei de la Google sa-i dea premiul in sensul in care un regizor ii forteaza pe cei de la Oscar sa-i dea premiul. Sau un savant pe cei de la Noble. Interesant. Pana acum nu am mai vazut astfel de fortari. Dar azi am vazut-o si pe asta.