iOS 7.1 contine un bug care impiedica utilizarea unei functii importante ale sistemului de operare

  iOS 7.1 a adus multumire in randul unui numar foarte mare de utilizatori, insa stim cu totii ca sistemul Touch ID are probleme de functionare, iar lui i se alatura o alta functie importanta a sistemului de operare conceput de catre Apple. Vorbesc despre Personal HotSpot, functia care ne permite sa ne transformam iDevice-urile in HotSpot-uri Wi-Fi portabile. Mai exact, se pare ca pentru anumiti utilizatori Personal HostSpot inceteaza sa mai functioneze, terminalul refuzand sa inregistreze setarile facute pentru APN si implicit functia devine inaccesibila din acest punct.

  Pe forumurile de discutii ale Apple exista un numar foarte mare persoane care se plang de aceasta problema si totul ar putea avea legatura cu o modificare facuta de catre companie in iOS 7.1. Se pare ca problema afecteaza doar utilizatorii care folosesc iPhone-uri decodate in retelele unor operatori de telefonie mobila care nu comercializeaza oficial iPhone-ul, astfel ca ei nu au setari APN disponibile si aplicatia Settings refuza sa inregistreze modificari. In aceasta situatie s-ar putea afla RCS & RDS, operatorul neavand iPhone-ul oficial in distributie, dar avand cartele de telefonie mobila cu Personal HotSpot activ.

  Desi deocamdata Apple nu a comentat problema, exista sanse mici sa o faca, insa totusi, daca intampinati probleme, va rog sa mentionati acest lucru intr-un comentariu.

15 COMENTARII

  1. va rog sa ma ajutaţi.am mai scris şi la alte postari,dar nu mi s-a raspuns.am iphone 5S,cu ultima versiune de IOS.cand sunt in aplicaţia camera,la funcţia HDR,apare off.nu merge pusa pe on.doar bliţul ma lasa sa-l modific.ce sa fac?am inţeles ca exista o setare prin care ni şe permite sa setam deviceul sa efectueze automat poze in format HDR.unde e setarea asta?

  2. Am 4S cumparat de la Cosmote, deci neverlock si nici de al naibii nu vrea sa mearga hot-spotul. Eu am crezut ca e de la cosmote cu a sa optiune web n wall.
    Speram sa se rezolve printr-un nou up-date. Salutari!

  3. am si eu o intrebare, cand sunt pe netul de cartela si am semnal slab scrie gprs, cand intru intr o aplicatie dureaza 2 secunde dc? si cand sunt pe wi fi merge ok !!

  4. Eu am codat iPhone 5S in Vodafone si Hotspot-ul functioneaza foarte bine , dar am o alta problema , initial am crezut ca este un bug al iOS dar cred ca e o problema a telefonului .
    L-am luat cu 7.02 au urmat 7.03 , 7.04 si 7.1 , Siri nu a functionat deloc pe 3G setarile au fost verificate si resetate de n ori , insa pe wi-fi functioneaza foarte bine , care sa fie problema ? Mai are cineva acasta problema ? Ce se poate face ? Toate update-urile au fost in zadar , am crezut ca se va rezolva la urmatorul si tot asa ! Am si un iPad 3 cu 3G si un iPhone 4S , nu au nici o problema cu Siri pe 3G .
    Mentionez ca am facut restore la toate sistemele sus mentionate rezultatul fiind identic : Siri pe 3G imi raspunde : i’m really sorry about this , but i can take any requests right now … bla…bla ….!
    Zaone un sfat te rog ! Multumesc tuturor si bafta !

  5. Nu ai activât ca SIRI sa iti foloseasca datele mobile. Dute in Settings > Data mobile > Si uitate in drepul lui SIRI daca e activata. Cheers

  6. cosmin , am activat TOT , am vb la Apple si problema e asta : Vodafone Romania !
    Am SIM compatibil 4G dar abonamentul meu nu are activat 4G , deci Siri nu vrea sa se conecteze 3G , daca vreau Siri trebuie sa activez 4G !
    Nu inteleg dar asta e !
    Am sa fac o schimbare de SIM cu unul fara 4G , sa vedem daca vrea . Revin , bafta !

  7. Am o pb dak ma poate ajuta cineva. Pe un iph 4 ios 7.1 dak blochez telu se blocheaza de tot si se face ecranul albastru. Greu revine. Sa fie de la soft? Pb asta o am de cand am actualizat ios 7.1.