Ce avem cu totii nevoie de la iPhone 6?

  In ultimele saptamani am aflat tot felul de informatii legate de terminalul iPhone 6 al celor de la Apple si de la ecrane mari la procesoare cu frecvente demne de laptop-uri, am citit tot felul de informatii pompoase. In ciuda tuturor acestor informatii menite sa atraga atentia, nu am vazut nicaieri informatii despre posibila implementare a unei noutati care cu siguranta ar fi bucurat utilizatorii din lumea intreaga mult mai mult decat un procesor cu frecventa foarte mare, sau portarea unor aplicatii din OS X.

  Vorbesc desigur despre o baterie de capacitate mai mare, o baterie de macar 2000 mAh care ar fi capabila sa sustina un iPhone 6 pentru mai mult de o zi de utilizare, in conditii normale. Nu cred ca exista vreun posesor de iPhone care sa nu-si doreasca o baterie de capacitate mai mare care sa fie implementata in terminalele iPhone ale celor de la Apple, insa in ciuda dorintelor noastre, cei din Cupertino nu vor implementa exact ceea ce ne dorim noi, ci probabil vor creste capacitatea bateriei indeajuns de mult pentru a sustine actuala autonomie si ecranul mai mare.

  Din pacate nu vom avea prea curand un iPhone cu o baterie indeajuns de buna pentru a elimina incarcarea zilnica in cadrul utilizarii normale, insa poate in viitor producatorii de smartphone-uri isi vor regandi strategiile.

26 COMENTARII

  1. din toate telefoanele care le-am avut iphonul e cel mia bun, dar faza asta cu bateria cred ca o sa ma determine sa trec la altceva…:(

  2. Imi doresc un iphone 6 cu o baterie care sa tina o zi si un sistem de operare cu functii noi, si nu ar fi rau sa implementeze 2 difuzoare stereo

  3. Totul depinde de cat spatiu liber vor avea in carcasa si cum sigur se va trece la un ecran cu o diagonala mai mare sigur va fi si o baterie de minim 2000.

  4. Daca ar fi sa aleg un lucru existential la urmatorul iPhone as alege cu siguranta bateria!!!
    In rest, ceea ce face iPhone-ul ( ma refer la sistemul de operare ) ma multumeste. Are exact ceea ce caut la un smartphone, pot spune ca folosesc cam 90% din functiile lui in fiecare zi.

  5. Memorie 2Gb – 1Gb nu ajunge si limiteaza drastic posibilitatile sistemului de operare . In plus arhitectura pe 64 biti necesita mai multa memorie pt system si nu aduce nici un alt beneficiu in cazul in care memoria e insuficienta .

  6. Neaparat un ecran mai mare (nu foarte mare) si o baterie mult mai buna , dar daca vor marii ecranul sigur pot pune si o baterie mai mare…….
    Ar mai fi cateva chestii pe locul doi , de genul , 2GB memorie , doua difuzoare stereo si sa nu depaseasca cu mult 700€ :)))))…..
    Daca ar fii sa visez , m-asi lega putin si de ios8 care as spune ca imi doresc (fara sa intru in amanunte) sa scoata doua variante , una inchisa cum a facut si pana acum apple si una libera cu care sa poti face cam ce vrei , fiecare fiind liber sa aleaga ce varianta doreste , pentru varianta doi poate nici sa nu ofere prea mult suport :))…….
    In mare cam atat

  7. Bateria va fi cu siguranta de minim 1800 mah, sper zvonul cu safir, bezel free, si performante duble la cpu si gpu sa se transforme in realitate.

  8. Alta “vopsea”, sa nu mai fie asa fragil, sa nu se mai toceasca asa usor. Un ecran mai mare si cateva functii in plus pentru IOS.

  9. 1.Display mai mare,dar nu f mare.4.5 in vizunea mea ar fi optim.Rame inguste si dimensiune totala a dispozitivului asemanatoare sau oricum nu cu mult mai mare decat in forma actuala.De ce nu mai multi ppi si tehnologia IGZO pt LCD ,cu consuma mai redus de energie si totodata in teorie superioara celei IPS .Eventual rezolutie fullHD.Ar fi super sa fie la fel sau chiar mai eficient pt vizionare in medii foarte luminoasa ,soare etc.Gen tehnologia Clear black de la Nokia.Sensibilitate mai mare la utilizare ,utilizare cu manusi.

    2.Bateria mai mare si mai eficienta.Automat daca va fi mai mare dimensiunea totala a terminalului ,teoretic ar fi mai mult spatiu in interior sa se mareasca si acumulatorul.Dupa parerea mea va fi undeva intre 1800-2000mAh.Sa nu mai zic ca au aparut si s-au patentat diverse tehnologii in care fac acumulatorul mai “concentrat“ desi are aceasi capacitiate ,sau incarcare super rapida spre ex cum este cea pe laptopurile Lenovo business(Rapid Charge parca se numeste),in 30min se incarca 80% din acumulator ,ceea ce dupa parerea mea e super si mi-ar placea sa vad asa ceva intr-un iphone.

    3.CPU si GPU mai puternice cu speranta ca noul A8 va fi eventual quad-core si mai economic la consum ,ram mai mult ,ar fi super sa fie 2gb cu noua tehnologie DDR4(50% mai puternica si totodata mai economica fata de actuala DDR3 )care se preconizeaza ca va fi intalnita din vara-toamna pe piata.

    4.Camera mai puternica ,nu ar fi rau si mai multi pixeli ,stabilizare optica ,noi tehnologii si alte features pt video/photo,inregistrare fullhd sau 4k cu sunet stereo .

    5.Difuzoare stereo precum cele de pe HTC ONE si noul Sony Z2

    6.Ar fi placut sa vedem si alte caracteristici in plus pe un idevice ,precum NFC,senzori de temperatura ,presiune,eventual senzori de miscare (gen air gestures ),

    Dupa parerea mea acestea ar fi ideal sa existe in noul iphone si de ce nu si alte noutati daca sunt bine puse la punct mi-ar placea sa le vad aplicate.Sper la inovatie si cel putin acealeasi performante si pe partea de software ,deci cu noul ios 8 care va aparea sper sa nu fim dezamagiti .

  10. Zice Buhnici asa,si zice bine in articolul sau “Cum nu va fi urmatorul iphone”() :Apple va mări bateria și va optimiza cât poate de mult circuitele dar nu va depăși autonomia penibilă a noii generații de telefoane smart. Unde sunt săptămânile de standby de pe cărămizile GSM? Există deja pe piață tehnologii funcționale de pilă de combustibil (http://www.nectarpower.com) despre care am tot vorbit dar aceeași marjă de profit masivă nu o să îi lase pe cei de la Apple să inoveze cu soluții prea noi.

  11. Ecran putin mai mare, autonomie mult mai buna, functionalitatea mai buna. Din pacate am renuntat la 5s pentru Z1, am pastrat totusi 4s-ul. Mare diferenta la autonomie cu aceiasi utilizare.

  12. Teoretic un ecran de 4.5-4.7 ar trebui sa ii permită o baterie mult mai mare. Iar 2000 mha pe ios înseamnă cel puțin 1 zi de utilizare intensa (cu siguranță mult mai mult decât pe android). Momentan sunt pe android pt baterie și ecran dar abia aștept sa revin la ios.

  13. Observ aceeasi idee la majoritatea comment-urilor…bateria. Degeaba implementezi chestii noi in iOS daca utilizatorii trebuie sa stea cu incarcatorul dupa ei…Nu vreau nici camera, in niciun caz ecran curbat, si nici sa fie mai subtire, vreau doar sa ma tina bateria 36 de h (la o utilizare normala, fara jocuri sau vb non-stop) atat! . Devine deja ridicola autonomia iphone-ului… Eu cred ca efectiv pastrez iphone-ul asta pana apare ceva cu o autonomie decenta…Nici nu inteleg persoanele cu afaceri cum se descurca cu ele…

  14. Nu stiu ce va tot plangeti legat de baterie, incarcati-va fratilor bateria in fiecare noapte cand te pui sa dormi si dimineata cand te trezesti e full, iar daca il folosesti in conditii normale si mai mult te tine sigur pana cand mergi noaptea la culcare, daca esti afacerist ai incarcator auto. Mare scofala

    Sau nu te mai juca pe telefon, nu mai sta toata ziua pe facebook, ca doar e un TELEFON adica pentru vorbit si scris mesaje (scris mesaje nu chat) si vezi cum te tine atunci bateria 2 zile.

    Eu am datele de internet tot timpul oprite, cand sunt acasa sunt pe wifi, iar in rest rezist fara conectare la net non stop, si ma tine bateria 2 zile cu 7-8 ore de utilizare, iPhone 5

  15. @Rockafeller
    daca ai tot timpul datale oprite la ce mai folosesti un smartphone??
    iti cumperi un nokia puscat pt a vorbi si iphone-ul il tii acasa pe wifi
    pt oamenii care sunt dependenti de email e nevoie de o baterie mai buna

  16. Imi doresc ca tara noastra sa fie semnificativa pentru Apple. Astfel vom avea parte de multe functii noi (pentru limba romana) in iPhone 6.