Apple ia in calcul lansarea iTunes pentru Android si a unui competitor pentru Spotify

  iTunes Store este cel mai mare magazin de continut multimedia de pe glob, compania Apple reusind sa devina lider de piata in ceea ce priveste vanzarile de muzica in doar cativa ani de la lansarea magazinului sau virtual. Desi el este disponibil doar pentru platforma iOS si Steve Jobs a afirmat ca Android-ul nu va avea vreodata o aplicatie iTunes care sa permita accesul la magazinul Apple, se pare ca in Cupertino mentalitatea s-a schimbat iar actuala conducere ia in calcul lansarea unei asemenea aplicatii pentru platforma Google.

Apple has opened exploratory talks with senior label executives about the possibility of launching an on-demand streaming service that would rival Spotify and Beats Music, according to three people familiar with the talks. Apple is also thinking about adding an iTunes App for Android phones, the Google rival that has been growing faster than the iPhone, these sources said.

  Decizia de a permie accesarea iTunes Store de pe o platforma competitoare vine in urma scaderii vanzarilor de muzica digitala, cei de la Apple fiind interesati sa isi creasca vanzarile prin orice metoda. Impreuna cu aceasta posibila schimbare, cei de la Apple ar fi in discutii cu anumite case de discuri pentru lansarea unui serviciu de streaming audio on-demand asemanator Spotify. Practic Apple ar intentiona sa transforme iTunes Radio intr-un serviciu ce ar permite utilizatorilor sa asculte muzica dorita in schimbul unui abonament lunar, insa totul depinde de negocierile duse cu reprezentantii caselor de discuri.

  In 2011 Steve Jobs spunea ca lansarea unei aplicatii iTunes pentru Android nu ar avea alt efect decat de a face fericiti utilizatorii platformei Android, iar acesta nu este scopul sau, insa in 2014 Apple gandeste complet diferit.