Apple isi rezerva dreptul de a iti accesa casuta de email dupa bunul sau plac

  Zilele acestea Microsoft este in centrul unui scandal generat in urma accesarii, din proprie initiativa, a contului de email hotmail al unui blogger american pentru a afla care dintre angajatii sai furniza informatii despre produse inca nelansate. Desi Microsoft a fost aspru criticata pentru politica sa, in realitate Apple, Google sau Yahoo! isi rezerva dreptul de a accesa email-urile oricarei persoane inregistrate in propriile sisteme dupa bunul lor plac, sau in cazul in care primesc cereri de la agentii guvernamentale sau de la terte entitati.

You acknowledge and agree that Apple may, without liability to you, access, use, preserve and/or disclose your Account information and Content to law enforcement authorities, government officials, and/or a third party, as Apple believes is reasonably necessary or appropriate, if legally required to do so or if we have a good faith belief that such access, use, disclosure, or preservation is reasonably necessary to: (a) comply with legal process or request; (b) enforce this Agreement, including investigation of any potential violation thereof; (c) detect, prevent or otherwise address security, fraud or technical issues; or (d) protect the rights, property or safety of Apple, its users, a third party, or the public as required or permitted by law.

  Dupa cum puteti vedea si din citatul de mai sus, care face parte din termenii si conditiile iCloud, Apple poate accesa orice casuta de email iCloud daca considera ca oricine ii incalca drepturile de proprietate intelectuala sau siguranta sa. Practic in baza acestor termeni, Apple poate inventa orice fel de scuza pentru a accesa contul de email iCloud al oricarei persoane in orice moment fara ca oricine altcineva sa stie, iar acest lucru pune serios in discutie intimitatea si securitatea serviciilor de email.

  Problema si mai mare este ca Google si Yahoo! au exact acelasi tip de termeni, asa ca nicaieri nu esti ferit de posibila accesare a unui cont de email fara acordul tau, deci nimic nu este sigur, indiferent unde il salvati pe web, dar probabil multi dintre voi stiau deja acest lucru.

13 COMENTARII

  1. Din pacate este foarte adevarat. Si cu siguranta au acces si la amprentele din 5s, la parolele din Keychain si la datele bancare si cardurile salvate in telefon, care conform lor, sunt “ENCRIPTATE”. Eu am facut o proba: am renuntat la Facebook, la Google , imi dau search pe Google si inca mai apar date de ale mele si poze cu mine. Ca sa nu mai zic de datele noastre personale care sunt vandute la toata lumea si ne bombardeaza cu email-uri si publicitate. Deja noi nu mai avem controlul asupra noastra. Ei controleaza tot.

  2. Stati sa vedeti in cativa ani cand se vor muta sistemele de operare cu totul spre cloud computing …a se vedea chrome os … si imi zicea mie lumea ca sunt paranoic 🙂

  3. Bai inteligentule … Cu pestera ta cu tot , ia mai bine dute tu in pestera si hiberneaza pana iti mai revii la normal .tu esti unul din aceea care au iphone pt ca are si meniu in limba romana. Probabil ca ai inteles ca face si sarmalute cu mamaliguta.

  4. Dragii de voi, de parca Vodafone/Orange/Cosmote/Digi nu va stocheaza apelurile si mesajele. Ideea e asa : cine nu ne stocheaza tot felul de informatii personale ale noastre ? Yahoo din asta traieste in ultimii ani de zile, vinde informatii 😉

  5. Nu va mai impungeti, ca o sa ramaneti fara coarne. Ne-am strans aici pentru a ne consulta, a cere un sfat, pe scurt pentru a invata si a sti mai multe. Nemultumirile generale trebuie sa ne uneasca nu sa ne dezbine. Trebuie sa venim cu solutii, daca ele exista, si sa nu ne varsam nemultumirea pe parerea altuia.

  6. de ar fi asta singurul lucru care il acceseaza ….
    vad ca o parte din tre voi dormiti cu PUTIN ! e greu intre patru pereti nuu ?