In Caransebes s-ar putea produce componente pentru iPhone

 

  Apple achizitioneaza componente pentru iPhone dintr-o multitudine de zone de pe glob si in curand ar putea-o face inclusiv din Romania, daca autoritatile din Caransebes vor reusi sa convinga un partener al americanilor sa faca o investitie in tara noastra. Conform unui ziar local, primarul orasului Caransebes, Marcel Vela, a declarat intr-un interviu recent ca multiple companii sunt interesate sa investeasca in localitate, printre ele aflandu-se si un producator de componelte pentru terminale iPhone.

O să vină elvețienii de la Globernica pentru fabrica de peleți, o să vină italienii de la Rowo pentru mobilă și în premieră vă pot anunța că s-ar putea, în viitorul apropiat, la Caransebeș să se facă produse interesante, componente pentru iPhone, tot de către un investitor străin. Cred că ceea ce oferim noi investitorilor, rapid și eficient, face ca aceștia să se îndrepte către noi. Vă dau un singur exemplu, noi concesionăm în Caransebeș cu 5 eurocenți pe metru pătrat parcelele din cele trei zone industriale iar în alte localități se concesionează terenurile la un preț de şapte ori mai mare, evident că un investitor ne va alege pe noi.

  Fara a da detalii desper numele posibilului investitor si fara a afirma ca investitia este certa, informatia este totusi demna de atentie. Apple are parteneri multipli in intreaga lume, insa in general achizitioneaza componente din Asia, chiar daca materialele sunt cumparate din diverse zone de pe glob. Ca sa fiu sincer, imi este greu sa-mi imaginez ce componente ar putea fi produse in Romania, insa ma gandesc la faptul ca nu ar fi vorba despre ceva extrem de important, acest tip de componente fiind produse in fabrici specializate din Asia.

11 COMENTARII

  1. Suruburi poate sa faca la noi :))
    Apple se orienteaza unde e pretul cel mai mic, mai ales la mana de lucru. Cum la noi nu exista linii tehnologice pe masura Apple, ma indoiesc sa vina la noi. Plus, suntem mai scumpi decat orezarii.

  2. Sunt destule fabrici in Romania care fac componente sau asambleaza tot felul de telefoane sau electronice – nu sunt romanesti si lucreaza la nivelul pietei internationale . Nu vad de ce nu ar putea-o face si pt Apple .

  3. Ce de comentarii inepte… Cum se facea Nokia inainte, sau cum se fac cutii automate pt mercedes, delonghi, bosch si care mai sunt, asa se poate face pt orice, ce daca se numeste apple? De parca made in china e mai bine

  4. Volane de BMW se fac la mine in oras, asta inseamna ca sunt chiciuri sa fim seriosi … Standardele firmei pot fi inalte si la noi ca in alte tari dezvoltate, nu isi face romanul bine treaba in firma out, pana vine unul capabil …