Apple cere 2 miliarde de dolari despagubiri intr-un nou proces intentat Samsung

  Un nou proces intre Apple si Samsung urmeaza sa inceapa in cursul perioadei urmatoare, compania americana cerand despagubiri de 2 miliarde de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie de catre Samsung. 5 brevete de inventie sunt luate mentionate de catre Apple ca fiind incalcate de catre coreeni, acestia sustinand in schimb ca Apple ii incalca 2 brevete proprii. Desi totul pare sa aiba in centru Apple si Samsung, in realitate problema este Android-ul, deoarece brevetele puse in discutie de catre Apple acopera tehnologii implementate in acest sistem de operare.

Some features in Samsung devices that Apple objects to are part of Google’s Android operating system, by far the most popular mobile operating system worldwide, running on more than a billion devices made by many manufacturers. That means that if Apple wins, Google could have to make changes to critical Android features, and Samsung and other Android phone makers might have to modify the software on their phones.

  Astazi urmeaza sa inceapa procesul de selectie a juriului care va hotara in final cine si ce sume de bani datoreaza, insa intregul proces ar putea avea o insemnatate extrem de importanta. Google monitorizeaza totul din “umbra” si daca Apple va iesi invingatoare, atunci Android-ul va fi modificat serios pentru ca Google sa evite intentarea unor procese impotriva sa. Expertii in proprietate intelectuala din SUA estimeaza ca procesul ar trebui sa dureze aproximativ o luna de zile, perioada in care vom afla noi informatii despre procedura de dezvoltare a iDevice-urilor, dar nu doar atat.

5 COMENTARII

  1. Iar tampenia aia de “slide to unlock” care a fost invalidata peste tot in afara de SUA ?
    Apple a ajuns sa dea mai multi bani la advocati , decat da pe cercetare .

  2. @sori – I smell a fanboy of a certain Korean company… Nu tot ce zboară se mănâncă și nu tot ce inventează Apple se poate copia fără consecințe. How’s that for a lesson from a grown-up, kid?