Prima Pagina iOS 6 Dual-boot intre iOS 6 si iOS 7 va fi posibil multumita unui...

Dual-boot intre iOS 6 si iOS 7 va fi posibil multumita unui sofware ce urmeaza sa fie lansat public (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=G1yW4n17lhc&w=580&h=370]

  Saptamana trecuta va prezentam clipul video de mai sus in care binecunoscutul hacker winocm ne demonstreaza faptul ca o tableta iPad 2 poate rula iOS 5, iOS 6 si iOS 7 in triple-boot fara a face restore intre ele. Atunci hackerul spunea ca nu va lansa public software-ul demonstrat, insa in cursul noptii trecute a anuntat ca el va ajunge totusi in mainile noastre, insa sub forma unei solutii de dual-boot. Mai exact, el va lansa un software care ne va permite sa rulam iOS 6 si iOS 7 pe iDevice-uri fara a face restore intre ele.

  Acest software va permite multor utilizatori sa ruleze iOS 7 doar cand au nevoie si in restul timpului sa foloseasca iOS 6, insa deocamdata nu se stie cu ce terminale va fi software-ul compatibil. Winocm a prezentat solutia pe o tableta iPad 2, a afirmat ca ea va fi compatibila cu iPad Mini, insa e putin probabil ca o versiune compatibila cu iPhone 5S sau iPad Air sa fie lansata. Mai mult decat atat, avand in vedere ca solutia necesita instalarea ambelor versiuni ale iOS in iDevice, aveti nevoie de terminale cu minim 32 GB spatiu de stocare, altfel riscati sa nu puteti instala prea multe aplicatii.

  Nu se stie deocamdata cand va fi disponibil acest software, insa de indata ce il veti putea instala va voi anunta.

 • mih

  Nu prea vad avantajul folosirii al iOS in doua versiuni, daca era dual boot cu un alt os…

 • Dan

  @mih – cea mai tare fază de la invenția iPad încoace ar fi dual boot iOS / Android. Așa ar fi mulțumiți și cârcotașii fanboys ai companiei coreene 🙂

 • Ice

  Pentru cei cu terminale mai vechi va fi foarte util

 • Chatagra

  @zaone instalarea ios 6 pe iphone 5s nu este posibila deoarece din cate stiu nu exista ios 6 pt 5s ..posibil sa il faci sa ruleze sub un fel de masina virtuala dar atunci ai problema cu compatibilitate cu arhitectura procesorului .. Pe ideviceuri mai vechi este posibil … si banuiesc ca @winocm foloseste kernelul ios 7 modificat pt a boota versiunea mai veche de os si nu se foloseste de o masina virtuala sau o instalare separata a ios (care ar cere shsh si aptiket-uri pt a rula ).

 • Ovidiu

  Daca ar rula android la dual boot, nu ar mai cumpara lumea androide

 • @Chatagra: Da, dar uite, daca iese un jailbreak pentru 7.1 ar putea fi si un dual-boot intre astea, de exemplu.

 • matrix

  ar fii posibila chestia asta pe un iphone 4? care nu mai are salvate shsh, si are ios 7.1 ?

 • Lauriciu

  Folositoare pt cei care au un ipad blocat icloud. Il folosesti pe ios 6.1.3 fara greata.

 • @Lauriciu: Si cu ce-l activezi? Crezi ca dual boot-ul asta iti da un iOS activat?

 • Dan

  @zaone – ce rost ar avea un dual boot între 7.0.x și 7.1? Doar așa, pt. că se poate? 🙂 Sau pt. JB vs. non-JB iOS pe același device? 🙂

  @Lauriciu – din partea mea, toți deținătorii (atenție, nu zic proprietarii) de iDevice-uri blocate în iCloud să se bucure de ele exact așa cum se bucură proprietarul de drept. Când cumperi ceva la un preț suspect de mic, sau chiar în cunoștință de cauză cum că bunul ar fi fost furat, atunci meriți să te bucuri de un frumos iCloud lock!

  Nu fac referire la nimeni, o spun la modul general: NU mai încurajați hoția, nu mai cumpărați telefoane de la hoți! Karma is a bitch, you know?