76% dintre posesorii de iPhone-uri sunt dispusi sa cumpere un model nou al smartphone-ului

  Loialitatea utilizatorilor este unul dintre cei mai importanti factori ai popularitatii unei companii, iar din acest punct de vedere Apple castiga fara probleme in fata Samsung. Conform unui studiu recent, 76% dintre posesorii de iPhone-uri sunt dispusi sa cumpere un model nou al produsului Apple, doar 58% dintre clientii Samsung fiind dispusi sa faca acelasi lucru. Mai mult decat atat, Apple atrage 24% dintre utilizatorii care fac trecerea de la o platforma la alta, convingand posesori ai multori tipuri de terminale sa cumpere un iPhone.

  Partea interesanta este ca in afara Apple si Samsung niciun competitor nu are clienti cel putin la fel de loiali, ceilalti producatori avand o rata de retentie mai mica de 40%. Totusi, Samsung atrage mai multi clienti care parasesc o platforma veche, Apple nereusind sa intreaca producatorul de terminale Android din acest punct de vedere, insa poate iPhone 6 va schimba lucrurile.

7 COMENTARII

  1. Studiul acesta trebuia facut si inainte de iPhone 5s. Acuma este logic odata cu un upgrade mai mare ca toti sa vrea (inclusiv eu si zaone) iPhone 6 yaaaa

  2. Din grafic nu rezulta nimic bun pentru Apple in lupta cu Samsung : clienti de pe alte platforme Samsung atrage cu 10% mai multi decat Apple. Dar cu adevarat ingrijorator e altceva : Apple atrage 15% din fostii posesori de Samsung iar Samsung atrage 16% din fostii posesori de Apple.
    In consecinta trendul este descendent pentru Apple si ascendent pentru Samsung.

  3. Iphone nu poate fi intrecut.eu de ex am avut numai nokia pana a aparut primul iphone si de atunci numai iphone am avut.toate generatiile la rand.si nu simt nevoia deloc sa il schimb cu un samsung sau alt telefon

  4. Conform unui studiu 78% dintre barbatii gay folosesc samsung si 79% dintre barbati ar alege o femeie decat un iphone ( fiind mult mai ieftina ), conform aceluiasi studiu 80% dintre femeile blonde folosesc samsung.

  5. Nagy, daca nu ai nimic de spus e mai bine sa taci. Oricum, la cum gandesti e mai bine sa taci chiar daca ai ceva de spus. Astfel oamenii pot crede ca esti inteligent.
    Nu mi-o lua in nume de rau. E un sfat care te-ar putea ajuta.

  6. Nu ti-o iau in nume de rau, chiar nu ma intereseaza parerea altora despre mine, sunt destul de mare sa imi suflu mucii singur, vreau sa cred decat ca sunt mai amuzant. Postarile mele poate unora le aduc lacrimi, altora zimbetul pe buze, chiar nu conteaza atita timp cit eu unu ma simt bine.
    Si mie unu imi place sa invat din greselile celor care imi urmeaza sfaturile!!!