Apple sustine ca Samsung si-a propus sa copieze iPhone-ul inca de la inceputul procesului de dezvoltare al terminalelor Galaxy

  In cursul zilei de ieri avocatii Apple si Samsung au facut primele pledoarii in procesul in care 2 miliarde de dolari sunt cerute de catre americani pentru incalcarea unor brevete de inventie. Ca parte a pledoariei initiale un avocat al celor de la Apple a afirmat ca Samsung si-a dorit de la bun inceput sa copieze iPhone-ul, astfel ca intregul proces de dezvoltare al smartphone-urilor Galaxy a avut la baza preluarea design-ului iPhone-ului, dar si a functiilor implementate de catre Apple in iOS-ul sau.

Samsung copied many many features, but there are limits in what we can accomplish in a trial. We can’t try 50 patents. It’s samsung, not Google selling these phones. It’s Samsung making these things, and infringing. Samsung did not stop with competitive intelligence. Copying the iPhone was literally built into the Samsung development process. his case is not about Google, it is Samsung that has made the decision to copy these features.

  Pledoaria a avut rolul de a convinge juratii ca Samsung a copiat cu buna stiinta terminalele companiei americane si ca nu Google este vinovata de anumite incalcari ale brevetelor, insa ramane de vazut cum vor privi juratii situatia. Aparandu-se, avocatii Samsung au afirmat ca nu design-ul sau functiile iOS-ului reprezinta motivele pentru care terminalele lor sunt populare, autonomia bateriei si dimensiunea ecranului fiind principalele motive pentru care oamenii cumpara aceste dispozitive.

  Samsung a folosit aceasta aparare si in trecut fara vreo sansa de succes, iar de aceasta data e posibil ca avocatii coreenilor sa fie pregatiti pentru o noua infrangere, suma ceruta de catre Apple fiind dubla fata de cea primita anul acesta intr-un alt proces intentat coreenilor.