Apple explica modul de calculare a daunelor de 2.2 miliarde de dolari cerute Samsung

  Un nou proces intre Apple si Samsung se desfasoara in momentul de fata in SUA, compania americana cerand 2.2 miliarde de dolari drept despagubire pentru presupuse incalcari ale brevetelor sale de inventie. Daca v-ati intrebat vreodata cum anume a calculat Apple daunele de 2.2 miliarde de dolari cerute coreenilor, ei bine doi experti al celor din Cupertino au explicat totul in instanta. Expertul Apple si Chris Vellturo, un economist al MIT, sustin ca suma a fost calculata pentru perioada august 2011 si decembrie 2013, perioada in care Samsung a vandut multiple produse care ar incalca brevetele de inventie ale Apple.

  Cea mai mare parte a estimarii Apple se bazeaza pe calcularea potentialului profit pierdut din cauza vanzarii unor produse concurente cu functii similare, cealalta parte fiind calculata in baza banilor pe care i-ar fi platit Samsung daca ar fi licentiat tehnologiile de la Apple. Dupa aproape 5000 de ore de munca pentru analizarea pietei si a tendintelor consumatorilor, plus un studiu derulat pe 1000 de persoane, Apple a aflat ca utilizatorii platesc intre 32$ si 102$ pentru tehnologiile brevetate de catre ea.

  Analizand toate aceste informatii Apple a ajuns la o suma care este considerata a fi exagerata de catre cei de la Samsung, insa  afirmatiile lor sunt perfect normale. In 2011 Apple a cerut peste 2.5 miliarde de dolari in daune de la compania Samsung si in final a primit putin peste 900 de milioane de dolari, asa ca in acest caz ar putea primi mai putin de 1 miliard de dolari dupa inca 2 ani de procese in SUA.

1 COMENTARIU