Apple sustine ca serviciile sale nu sunt afectate de catre cel mai periculos exploit al internetului

  Zilele trecute v-am vorbit despre vulnerabilitatea Heartbleed care afecteaza protocolul de securitate SSL si o multitudine de website-uri de pe internet, exceptand serviciile celor de la Apple. Aproximativ jumatate de milion de website-uri sunt afectate de catre Heartbleed, insa compania Apple a declarat in cursul noptii trecute ca iOS si OS X-ul nu au avut vreodata implementat protocolul de securitate vulnerabil Heartbleed, asa ca toate serviciile de internet ale companiei sunt sigure.

Apple takes security very seriously. iOS and OS X never incorporated the vulnerable software and key web-based services were not affected.

  Vulnerabilitatea Heartbleed afecteaza protocolul de securitate SSL/TLS utilizat pentru securizarea conexiunilor de catre majoritatea website-urilor importante de pe web, o buna parte dintre ele fiind afectate. Problema este prezenta in serverele diverselor website-uri de pe glob si daca utilizati unul dintre cele vulnerabile, atunci nu este indicat sa va schimbati de pe acum parola, deoarece hackerii o pot intercepta in baza vulnerabilitatii Heartbleed pana la rezolvarea problemelor.

  Pentru a verifica daca un website este afectat sau nu, puteti utiliza acest utilitar web.