Prima Pagina Apple Apple sustine ca serviciile sale nu sunt afectate de catre cel mai...

Apple sustine ca serviciile sale nu sunt afectate de catre cel mai periculos exploit al internetului

  Zilele trecute v-am vorbit despre vulnerabilitatea Heartbleed care afecteaza protocolul de securitate SSL si o multitudine de website-uri de pe internet, exceptand serviciile celor de la Apple. Aproximativ jumatate de milion de website-uri sunt afectate de catre Heartbleed, insa compania Apple a declarat in cursul noptii trecute ca iOS si OS X-ul nu au avut vreodata implementat protocolul de securitate vulnerabil Heartbleed, asa ca toate serviciile de internet ale companiei sunt sigure.

Apple takes security very seriously. iOS and OS X never incorporated the vulnerable software and key web-based services were not affected.

  Vulnerabilitatea Heartbleed afecteaza protocolul de securitate SSL/TLS utilizat pentru securizarea conexiunilor de catre majoritatea website-urilor importante de pe web, o buna parte dintre ele fiind afectate. Problema este prezenta in serverele diverselor website-uri de pe glob si daca utilizati unul dintre cele vulnerabile, atunci nu este indicat sa va schimbati de pe acum parola, deoarece hackerii o pot intercepta in baza vulnerabilitatii Heartbleed pana la rezolvarea problemelor.

  Pentru a verifica daca un website este afectat sau nu, puteti utiliza acest utilitar web.