Apple ar putea permite descarcarea de muzica losless de 24 de biti

  Va spuneam ieri ca Apple pregateste o serie de schimbari radicale pentru iTunes Store-ul sau in ideea de a creste vanzarile de muzica, iar astazi aflam o posibila schimbare extrem de importanta pentru noi. Conform unor informatii oferite de catre surse din interiorul companiei Apple, compania americana ar urma sa permita descarcarea de muzica losless de 24 de biti din magazinul sau. Compania ar putea anunta schimbarea in cadrul WWDC 2014 si ar putea oferi acest format pentru melodii incepand din luna iunie pentru toti utilizatorii.

For several years, Apple have been insisting that labels provide files for iTunes in 24 bit format – preferably 96k or 192k sampling rate. So they have undeniably the biggest catalog of hi-res audio in the world. And the Led Zeppelin remasters in high resolution will be the kick off event – to coincide with Led Zep in hi-res, Apple will flip the switch and launch their hi-res store via iTunes – and apparently, it will be priced a buck above the typical current file prices. That’s right – Apple will launch hi-res iTunes in two months.

  Apple lucreaza de cativa ani de zile la oferirea melodiilor in acest format, in momentul de fata compania vanzand muzica in format 16 bit lossy AAC encodat la 256 de kbps. Trecerea la formatul de 24 de biti ar aduce melodii cu dimensiuni mult mai mari, insa multi utilizatori ar prefera o calitate mai buna pentru piese in ciuda faptului ca ar fi nevoiti sa renunte la o parte suplimentara din spatiul de stocare. Apple isi incurajeaza in momentul de fata artistii sa-i trimita melodii in format de 24 biti la 96 kHz prin programul Mastered for iTunes, compania avand un catalog imens de melodii in acest format.

  Acestea fiind spuse, daca Apple va implementa aceasta schimbare vom afla cu siguranta detalii suplimentare in urmatoarele saptamani.