Prima Pagina Apple Apple ar putea permite descarcarea de muzica losless de 24 de biti

Apple ar putea permite descarcarea de muzica losless de 24 de biti

  Va spuneam ieri ca Apple pregateste o serie de schimbari radicale pentru iTunes Store-ul sau in ideea de a creste vanzarile de muzica, iar astazi aflam o posibila schimbare extrem de importanta pentru noi. Conform unor informatii oferite de catre surse din interiorul companiei Apple, compania americana ar urma sa permita descarcarea de muzica losless de 24 de biti din magazinul sau. Compania ar putea anunta schimbarea in cadrul WWDC 2014 si ar putea oferi acest format pentru melodii incepand din luna iunie pentru toti utilizatorii.

For several years, Apple have been insisting that labels provide files for iTunes in 24 bit format – preferably 96k or 192k sampling rate. So they have undeniably the biggest catalog of hi-res audio in the world. And the Led Zeppelin remasters in high resolution will be the kick off event – to coincide with Led Zep in hi-res, Apple will flip the switch and launch their hi-res store via iTunes – and apparently, it will be priced a buck above the typical current file prices. That’s right – Apple will launch hi-res iTunes in two months.

  Apple lucreaza de cativa ani de zile la oferirea melodiilor in acest format, in momentul de fata compania vanzand muzica in format 16 bit lossy AAC encodat la 256 de kbps. Trecerea la formatul de 24 de biti ar aduce melodii cu dimensiuni mult mai mari, insa multi utilizatori ar prefera o calitate mai buna pentru piese in ciuda faptului ca ar fi nevoiti sa renunte la o parte suplimentara din spatiul de stocare. Apple isi incurajeaza in momentul de fata artistii sa-i trimita melodii in format de 24 biti la 96 kHz prin programul Mastered for iTunes, compania avand un catalog imens de melodii in acest format.

  Acestea fiind spuse, daca Apple va implementa aceasta schimbare vom afla cu siguranta detalii suplimentare in urmatoarele saptamani.

 • villman89

  Salut! Scuze de off topic, am nevoie de ajutor…am un ipad si daca primesc un email cu un atasament in format .pps nu il pot deschide, stie cineva un program free pe app store? Merci!!!

 • NicKel

  asa da, FLAC alike 😉

 • opreandreioan

  Ar trebui totuși sa încerce sa schimbe stereoul din iPhone, iPad si Apple TV in 7.1 sau macar 5.1. Macar asta sa fie nou in iPhone 6 si in Apple TV 4

 • ehehei

  ALAC (Apple Lossless Codec) ii zice la format. Zaone, numarul de biti nu are legatura cu compresia, e o caracteristica a sunetului (in cazul asta volumul), ca sa zic asa. Nu e ca la poze. Ce are legatura cu compresia este rata aia (kbps) si algoritmul.

  Cu toate astea, exista doua probleme. Prima este ca muzica 24/96 s-ar putea sa nu sune la fel de bine daca nu a fost inregistrata nativ in formatul asta si a doua e ca iDevice-urile nu au DAC care sa suporte 24/96 si asta inseamna un downsizing care ar putea duce la modificarea calitatii sunetului. Discutia este complicata, argumente pro, contra si stintifice se gasesc peste tot pe net.

 • MIHAIDAMAS

  @villman89
  Descarca din App Store Kingsoft Office-for Word, PPT, …..

 • villman89

  Merci

 • Pingback: iOS 8 audio HD, noi casti in-ear si un nou cablu Lightning la WWDC 2014 | iDevice.ro()