Documente interne Samsung demonstreaza faptul ca producatorul intentioneaza sa renunte la Android

 Multumita procesului dintre Samsung si Apple am aflat in cursul zilei de ieri ca Samsung minte cand raporteaza cifrele de vanzari pentru propriile tablete, iar astazi aflam ca producatorul coreean intentioneaza sa renunte la implementarea Android-ului in propriile produse. Conform documentelor sale interne, Samsung intentioneaza sa inlocuiasca sistemul de operare Android cu unul propriu, cel mai probabil Tizen OS, iar aceasta tranzitia va fi facuta in viitor, chiar daca nu va fi ales Tizen OS.

  Separat de aceasta strategie, aflam ca Samsung a avut ca si obiectiv principal atacarea Apple pentru a ii opri cresterea in vanzari/popularitate, coreenii considerand ca restul producatorilor de terminale Android nu reprezinta un pericol, evitand in acelasi timp sa ii considere ca si aliati. Cu toate acestea, Samsung a realizat ca produsele sale au o calitate inferioara celor produse de catre Apple si ca strategia lor de promovare trebuie imbunatatita, coreenii rezolvand aceste probleme in ultimii ani.

  Efectuand aceste schimbari, Samsung a reusit sa-si creasca vanzarile de terminale mobile si implicit cota de piata, insa in ultimele doua trimestre fiscale coreenii au raportat profit usor mai mic decat cel inregistrat in anii trecuti.