Prima Pagina Android Documente interne Samsung demonstreaza faptul ca producatorul intentioneaza sa renunte la Android

Documente interne Samsung demonstreaza faptul ca producatorul intentioneaza sa renunte la Android

 Multumita procesului dintre Samsung si Apple am aflat in cursul zilei de ieri ca Samsung minte cand raporteaza cifrele de vanzari pentru propriile tablete, iar astazi aflam ca producatorul coreean intentioneaza sa renunte la implementarea Android-ului in propriile produse. Conform documentelor sale interne, Samsung intentioneaza sa inlocuiasca sistemul de operare Android cu unul propriu, cel mai probabil Tizen OS, iar aceasta tranzitia va fi facuta in viitor, chiar daca nu va fi ales Tizen OS.

  Separat de aceasta strategie, aflam ca Samsung a avut ca si obiectiv principal atacarea Apple pentru a ii opri cresterea in vanzari/popularitate, coreenii considerand ca restul producatorilor de terminale Android nu reprezinta un pericol, evitand in acelasi timp sa ii considere ca si aliati. Cu toate acestea, Samsung a realizat ca produsele sale au o calitate inferioara celor produse de catre Apple si ca strategia lor de promovare trebuie imbunatatita, coreenii rezolvand aceste probleme in ultimii ani.

  Efectuand aceste schimbari, Samsung a reusit sa-si creasca vanzarile de terminale mobile si implicit cota de piata, insa in ultimele doua trimestre fiscale coreenii au raportat profit usor mai mic decat cel inregistrat in anii trecuti.

 • Dan

  vezi sa nu renunte la Android 🙂 c-or fi prosti sa puna un OS fara apps, vai de mama lui.

 • O sa faca sigur tranzitia, ce doar Apple sa aiba ecosistem propriu?

 • Matzero

  Probabil or sa mearga in paralel cu 2 sisteme de operare dar la android nu vad de ce ar renunta. Dar daca sunt atat de batuti in cap or s-o ia pe aceeasi poteca cu Nokia.

 • Vali

  Tizen e derivat din Android si se știe de ceva timp de dezvoltarea lui. Probabil ca vor împărți store-ul Android pentru ca, pana la urma, e un Android customizat.

 • Vlad

  @zaone la cum ai spus “ce doar apple sa aiba ecosistem propriu” vrei sa spui ca samsung se ia dupa apple….samsung nu se ia dupa apple ,si google are sis de operare propriu pe nexus ,Tizen NU are treaba cu android si NU este un android customizat ,este dezvoltat de catre samsung si intel ,tot se bate campii ca samsung a copiat apple ,dar oare apple nu copiaza android (ios7) si daca tot punem problema sistemului de operare putem spune ca apple se va lua dupa samsung cand vor scoate un telefon peste 4 inchi…

 • alexalexandru

  @Vlad nu mi se pare o asemănare între “creatura” aia de Android si IOS…Apple nu se i-a după Samsung cu ecranul…pur si simplu piața cere ecrane mai mari…legat de asta imi doresc ca Samsung sa renunte la Android 🙂

 • cristi

  Daca vor scoate ceva copiat dupa ios, vor da lovitura. Sistem de operare bun, ecran bun, pret bun, hard bun. De ce as mai lua iphone? Pentru o bucata de metal?

 • AdiD

  @cristi… ce ti s-a parut bun la pretul unui Apple? orica ar fi ala? Fara a avea pretentia ca parerea mea e buna, eu consider ca vor face o greseala, cu tot cu echipele lor de sondare a pietei. Eu nu as mai cumpara un produs cu un magazin semigol cum e wp in acest moment. Am avut de toate, in afara de S4 si S5. Acum am in 5s. Deci eu care sunt destul de labil psihic atunci cand vine vorba de telefoane, nu mi-as mai cumpara prea curand wp. orice performante ar avea aparatul. Si cristi iti repet… apple nu are preturi bune.

 • Ovidiu

  @Alexalexandru-daca iti doresti asa de mult un samsung fara android, poti sa iti cumperi samsung wave – este cu bada OS si merge ok, daca tot esti fanboy samsung si te incurca Androidul.
  Cei de la BB au creat OS-ul actual cu posibilitatea de a instala in modul developer app care merg pe android (vezi Blackberry Z10)-si au rez problema cu app. Daca samsung vine cu un OS care in modul developer sa poata executa app din alte OS-uri- cum sunt cele din android, IOS, Windows, ii pune la pamant pe toti, pt ca hardware este posibil acum sa faci asa ceva, nu stiu din pdv legal cum se poate proteja, dar ar fi un concept super tare de dezvoltat si ar fi primii, iar bani de investit sigur au destui. Ramane riscul ce trebuie asumat pt a schimba directia comoda data de android, care ii tine legati