iOS 8 – pe ce iPhone, iPad sau iPod Touch va functiona?

  Prezentarea iOS 8 va avea loc in cadrul keynote-ului de deschidere al WWDC 2014, Apple programandu-l pentru data de 2 iunie a acestui an. Atunci vom vedea pentru prima oara cum va arata viitoarea versiune a sistemului de operare pentru iDevice-uri, insa tot atunci vom afla si ce dispozitive ale Apple vor fi compatibile cu el. Lansarea iOS 8 va avea loc in toamna acestui an, dupa aproximativ 3 luni de zile de testare prin versiuni beta distribuite de catre Apple dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS, asa ca toti cei interesati vor avea timp sa-si schimbe iDevice-urile.

  Bun, acum daca va intrebati cu ce iPhone, iPad sau iPod Touch va functiona iOS 8, ei bine va spun ca dintre actualele iDevice-uri vandute de catre Apple iPhone 4 si iPad Mini vor fi cel mai probabil incompatibile cu iOS 8. Lor li se va alatura si tableta iPad 2, care desi a fost scoasa din vanzare, va fi in continuare actualizata de catre compania Apple cu versiuni noi ale iOS 7, insa aici se va opri totul. Pentru iPhone 4, iPad Mini si iPad 2, iOS 7.1.x va fi aproape sigur ultima versiune oferita de catre Apple si cred ca multi dintre voi se asteptau la acest lucru.

  Toate aceste trei dispozitive au hardware slab si ruleaza iOS 7 foarte greu, o trecere la iOS 8 neavand vreun real folos pentru Apple si reusind cel mai probabil doar sa infurie utilizatorii. Restul iDevice-urilor comercializate de catre Apple vor putea, cel mai probabil, sa ruleze iOS 8, insa iPhone 4S si iPod Touch 5G ar putea avea o functionalitate nesatisfacatoare. V-am spus an de an ce urmeaza sa faca Apple in ceea ce priveste compatibilitatea si pana acum tot ceea ce v-am detaliat s-a dovedit a fi adevarat, asa ca ar fi bine sa fiti pregatiti pentru un upgrade.