Prima Pagina A7 Apple a dat startul implementarii procesoarelor de 64 de biti in terminale...

Apple a dat startul implementarii procesoarelor de 64 de biti in terminale mobile

  TSMC, unul dintre cei mai mari producatori de chip-uri pentru terminale mobile, considera ca Apple a motivat producatorii de smartphone-uri si tablete sa faca trecerea la procesoarele de 64 de biti pentru propriile produse. Conform co-CEO-ului TSMC, Mark Liu, lansarea iPhone 5S cu procesor de 64 de biti a motivat producatorii de smartphone-uri si tablete sa adopte aceasta tehnologie in propriile dispozitive. Dupa Apple, cei de la Qualcomm si MediaTek au inceput sa produca procesoare de 64 de biti pentru terminale mobile, smartphone-urile si tabletele lansate in 2014 urmand a contine aceasta tehnologie.

If you observe the mobile device industry, in the past six months we do see the…conversion to 64-bit [in processors] after the Apple [64-bit A7 processor] announcement. 

  Dand startul implementarii tehnologiei de 64 de biti in terminale mobile, Apple urmeaza sa imbunatateasca chip-urile din iDevice-uri prin lansarea viitorului chip A8. Pentru fabricarea acestei componente cei de la TSMC ar fi fost contractati de catre compania Apple, ei urmand a incepe procesul de fabricare al noului chip in urmatoarele luni de zile, iPhone 6 fiind gandit pentru a functiona in baza unui chip A8 cu performante superioare celor oferite in chip-ul A7.

 • Nimeni

  Apple foloseste primul procesor dual core 64 biti la 1,3GHz fabricat de Samsung.
  Samsung foloseste primul procesor quad core 32 biti la 2,5GHz fabricat de Qualcom.
  Aceeasi Marie cu alta palarie.

 • Adioff

  Arhitectura interna a chip-ului Apple ( nu folosit ci proiectat ) este foarte aproape de cele folosite in laptop-uri , a fost primul ! Samsung este doar producator ! Si desigur copiator … Din cauza numarului mare de procesoare , Apple a trebuit sa le fabrice si la Samsung . Putine firme la nivel mondial au capacitatea sa fabrice aceste chip-uri un numar mare .

 • Nimeni

  Adioff, te contrazici violent. Recunosti ca chip-ul A7 a fost copiat de Apple dupa x64-urile de la Intel dupa care acuzi pe Samsung ca a copiat. Sti vreun procesor Exinos pe 64 biti? Despre ce copiat vorbesti?
  Sau vorbesti si tu asa, … la modul general …

 • danny

  Aidoff, vorbesti in neunostinta de cauza! Chipul A7 nu are nici o legatura cu procesoarele de pe laptopuri din simplul motiv ca este construit in ahitectura ARM. Dar ce stii tu ce este aia?