Apple breveteaza o tehnologie care ar putea reduce numarul accidentelor cauzate de utilizarea telefoanelor mobile la volan

2

  Utilizarea telefoanelor mobile in timpul conducerii unui autovehicul reprezinta una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere, iar compania Apple si-a propus sa rezolve aceasta probleme. Conform unei noi tehnologii dezvoltate de catre compania americana, viitoarele iPhone-uri ar putea dezactiva automat anumite functii in momentul in care conducem. Folosind o conexiune Bluetooth pentru a face interconectarea cu masina, plus date preluate de la GPS sau accelerometru, iOS-ul ar putea dezactiva functii ale iPhone-ului in momentul in care conducem.

  Blocarea functiilor s-ar putea face automat si vorbim despre posibilitatea de a trimite SMS-uri, de a inregistra poze sau de a efectua apeluri telefonice, daca masina nu are un Bluetooth carkit incorporat. Mai mult decat atat, Apple descrie o tehnologie ce permite blocarea utilizarii unui iDevice in momentul in care o alta persoana in afara soferului ar incerca sa utilizeze dispozitivul, un sistem de control parental permitand blocarea anumitor functii pentru copii.

  Avand in vedere ca Apple tocmai  a dezvoltat sistemul CarPlay ce permite interconectarea iDevice-urilor cu masinile, nu e greu de crezut ca aceasta noua tehnologie ar putea fi implementata intr-un viitor nu foarte indepartat.