Apple pregateste implementarea unui set nou de senzori in iPhone si iPad

  Daca in iWatch Apple ne va oferi senzori care vor ne vor putea masura bataile inimii, tensiunea arteriala si cine mai stie ce altceva, pe viitor compania intentioneaza sa ofere o gama si mai larga de senzori pentru terminalele sale. Conform unor brevete de inventie inregistrat companiei Apple, viitoarele iPhone-uri sau tablete iPad ar putea avea integrati senzori capabili sa detecteze: temperatura corpului, presiunea atmosferica, umiditatea sau chiar nivelul zgomotului din jurul nostru.

An electronic device may be provided with environmental sensors. Environmental sensors may include one or more environmental sensor components and one or more acoustic components. Acoustic components may include a speaker or a microphone. Environmental sensor components may include a temperature sensor, a pressure sensor, a humidity sensor, or other sensors or combinations of sensors for sensing attributes of the environment surrounding the device.

  Senzorii actuali din iDevice-uri ar putea fi combinati cu cei mentionati anterior pentru a putea oferi o functionalitate extinsa pentru aplicatiile disponibile in App Store, dar si pentru cea Healthbook care urmeaza sa fie implementata in iOS 8. Apple descrie in brevetele sale faptul ca acesti senzori pot fi implementati in butoane sau in switch-ul pentru a dezactiva sunetele in iOS, ei preluand informatii despre noi sau despre mediul inconjurator fara a afecta functionalitatea terminalelor.

  Avand in vedere ca vorbim despre brevete de inventie, nu se stie cand ar putea ajunge aceste noi componente in iDevice-uri, insa avand in vedere  faptul ca terminalele mobile au din ce in ce mai multi senzori similari, e putin probabil sa avem foarte mult de asteptat.