Prima Pagina accesorii iPhone-ul poate detecta in timp real pozitia unui magnet in preajma sa

iPhone-ul poate detecta in timp real pozitia unui magnet in preajma sa

  iPhone-urile noastre au implementati o multitudine de senzori care se pot dovedi a fi extrem de importanti pentru localizare, detectarea orientarii ecranului sau chiar presiune atmosferica, insa in clipul video de mai sus avem o noua utilitate pentru ele. Un dezvoltator a reusit sa creeze o aplicatie care poate detecta in timp real pozitia unui magnet in raport cu un terminal iPhone, iar in clipul video de mai sus puteti vedea exact ce presupune intreaga operatiune.

  Folosind magnetometrul, accelerometrul si microfonul terminalelor iPhone, aplicatia este capabila sa detecteze miscarile unui magnet aflat in apropierea unui terminal iPhone, acuratetea sa fiind surprinzator de buna in conditiile date. Detectarea magnetului este facuta atat in 2D, cat si in 3D, iar aplicatia calculeaza automat distanta dintre terminalul utilizatorului si magnet pentru a face o reprezentare cat se poate de buna a sa in interfata creata de catre dezvolator.

iPhone detectare magnet in timp real

  Utilitatea unui asemenea sistem sta in principal la dezvoltatorii de accesorii care ar putea dezvolta tastaturi virtuale ce ar putea fi controlate de un mic dispozitiv plasat in preajma unui iPhone, insa desigur ca exista multiple utilitati. Avand in vedere ca vorbim despre un sistem aflat in curs de dezvoltare, va trece destul timp pana cand va fi perfectionat, insa ar fi interesant sa vedem sisteme similare in viitor pentru accesorii cu adevarat utile pentru noi.

 • nepheloid48

  Si eu pot face asta, cum ???

 • lexus

  Nu prea-nteleg cu ce ajuta

 • Andrei Busila

  Pentru ca ati cerut aceasta functie mai multi ani la rand…acum cu noul Iphone 6S…dupa o munca asidua…poti sa…vorbesti la telefon :))

 • raoul

  Utilizarea acesteia, impreuna cu o aplicatie de detectare camp magnetic este folosita cu brio de politia austriaca si BAG german pentru identificatea soferilor de camioane ce incearca sa pacaleasca tahograful prin plasarea de magneti. Merge si pe Android, deasemenea.

 • Alex86

  Andrei Busila, nu-ti ajunge pensia de urmasi pe un an ptr. un iphone 3gs, asa-i? 🙂