Bisnitari si angajati ai Apple folosesc oameni ai strazii pentru a face trafic cu iPhone-uri (Video)

  Dupa cum prea bine stiti deja, iPhone-urile sunt extrem de cautate de catre bisnitari care le cumpara la preturi subventionate sau intregi din Apple Store-uri si le vand la preturi mult mai mari in zonele in care dispozitivele nu sunt comercializate oficial sau au preturi mult prea mari. Apple a incercat in diverse randuri sa opreasca bisnita facuta cu iPhone-uri, insa in SUA se pare ca lucrurile devin din ce in ce mai complicate. Bisnitarii se folosesc de oameni ai strazii, sau someri care au nevoie de bani rapid, pentru a cumpara iPhone-uri la preturi subventionate cu contracte la operatorii de telefonie mobila, ei fiind ajutati de catre angajatii Apple pentru a incheia contractele.

The men will drive victims to Apple stores and convince them to sign numerous contracts for numerous iPhones. Victims will then be paid $100 or more in exchange for several iPhones. “I’m in the hole about $6,000,” Phoenix said. She claimed she was told by the schemers she could cancel her contracts within three days. “They’re targeting anybody that looks like they would be vulnerable.” 9Wants to Know observed an Apple store employee collect Sauer’s information for several contracts…The same Apple employee was seen giving Sauer’s new iPhones directly to the schemers.

  Bisnitarii isi preiau victimele , le duc in Apple Store-uri si ii conving sa semneze multiple contracte pentru a achizitiona multiple iPhone-uri, sustinand ca aceste contracte pot fi anulate in doar 3 zile. Pentru achizitionarea mai multor iPhone-uri la preturi subventionate, victimele primind 100$ pentru operatiune, insa in final ajungand cu datorii de mii de dolari la operatori. Politia a descoperit in cateva orase persoane care foloseau aceste scheme pentru a frauda Apple Store-urile, iar un operator de telefonie mobila a initiat 40 de procese federale in SUA din cauza unor practici similare.

  Avand in vedere popularitatea iPhone-urilor, e putin probabil ca totul sa se termine prea curand, insa modul in care sunt folositi oamenii nevoiasi de catre bisnitari trebuie pedepsit de catre autoritati.

3 COMENTARII

  1. Asta se intimpla frătzikă in RRumania ca in West te verifica la credit score inainte sa cumperi!Dovada de adresa :2 facturi ex:curent ,banca,telefon fix ,apă.Se uita sa ai acelasi domiciliu minimum 3 ani.Ce se mai intimpla ,le trece printre degete dar nu este tragedie nationala ca si la noi!