Android-ul domina piata tabletelor, ingenuncheaza iPad

  Desi acum doi ani de zile acest lucru parea greu de crezut, iata ca in 2014 Apple inregistreaza cea mai mare diferenta fata de Android OS in ceea ce priveste cota de piata pe piata tabletelor. Daca va uitati la imaginea de mai sus veti vedea ca in Q1 2014 Apple a avut o octa de piata de 28.4% cu 16.4 milioane de tablete vandute, in timp ce Android OS a inregistrat o cota de piata de 65.8% cu 37.9 milioane de unitati vandute. Desi aceasta nu este prima oara cand Apple pierde prima pozitie in piata tabletelor, acum avem ca mai mare diferenta in vanzari fata de Android.

There may be an uptick in Windows following Microsoft’s decision to offer Windows for free for sub 9-inch devices. We may see a new batch of 8-inch Windows based Tablets with reduced prices; they will still not be as inexpensive as Android, but it will enable them to be more competitive and appealing to a wider audience. The shortage of apps continues to be a problem, with seemingly little incentive for developers to work on the platform.

  Facand o comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile de tablete au crescut cu doar 19%, fara de 83% cat se inregistra in primele trei luni ale anului trecut. Avand in vedere ca Apple a decis sa-si lanseze noile tablete in a doua parte a anului si pe piata exista concurenta tot mai mare pe segmentul tabletelor, era de asteptat ca iPad-urile sa nu mai aiba aceeasi forta de atractie pentru clienti, Apple fiind nevoita sa aduca pe piata dispozitive mult mai atractive pentru a isi mentine cresterea in vanzari.