Samsung inregistreaza o scadere a profitului pentru al doilea trimestru fiscal consecutiv

  Spre uimirea multor analisti din lumea intreaga, compania Samsung a anuntat in cursul zilei de ieri o scadere a profitului inregistrat in Q1 2014, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acesta este cel de-al doilea trimestru fiscal consecutiv in care Samsung inregistreaza o scadere a profitului, vanzarile slabe de smartphone-uri fiind vinovate pentru acest trend. Desi in perioada sarbatorilor de iarna Apple a avut un record de vanzari pentru toate produsele, Samsung a inregistrat o scadere a profitului, in aceasta perioada lucrurile desfasurandu-se intr-o maniera similara.

[The fall in handset sales] is the worry as it’s a cash cow. While we saw some encouraging signs how the Galaxy S5 may be doing in the upcoming quarters there’s obviously an increase in pressures from the price perspective as well as the marketing costs.

  Profitul companiei Samsung a scazut cu 3.3% in Q1 2014 fata de aceeasi perioada a anului trecut si Samsung spera ca noul Samsung Galaxy S5 sa genereze o crestere sanatoasa a vanzarilor in perioada urmatoare. Pentru Samsung vanzarile de smartphone-uri Android au generat cresterea in incasari/profit de care compania a avut parte in ultimii ani, insa lucrurile nu se anunta a fi la fel de bune pe viitor, pentru niciun producator de smartphone-uri.