Apple este actionata in judecata din cauza problemelor de functionare ale iOS si a limitarii functionalitatii iDevice-urilor

  De-a lungul istoriei sale iOS-ul a avut diverse probleme care au dat batai de cap atat utilzatorilor, cat si inginerilor Apple care au fost nevoiti sa le rezolve. Apple a incercat pe parcursul existentei sale sa-si mentina utilizatorii fericiti, insa desigur ca nu a reusit intotdeuana, asa ca a fost in diverse randuri actionata in judecata in baza problemelor generate de catre produsele sale. O noua actiune colectiva depusa la o instanta americana de catre un grup de utilizatori reclama o problema suparatoare care a persistat de-a lungul timpului, insa si limitarea functionalitatii sau a performantei iDevice-urilor odata cu fiecare update.

  Utilizatorii spun ca Apple le cere sa faca fiecare update al iOS prin intermediul sistemului OTA Software Update, insa acest lucru ii aduce de multe ori in imposibilitatea de a utiliza iDevice-urile la devarata lor valoare. Mai exact, dupa update unii utilizatori nu se mai puteau conecta la retele Wi-Fi sau Bluetooth, problema fiind cunoscuta generic sub denumirea greyed out WiFi/Bluetooth, aceasta defectiune a iDevice-urilor existand de la iOS 3 si pana in prezent.

  Separat de aceasta problema, unii utilizatori reclama faptul ca Apple limiteaza performantele si functionalitatea unor iDevice-uri prin aceste update-uri, un lucru pe care multi dintre voi il stiu de ceva vreme. Adunand toate aceste probleme, clientii Apple cer despagubiri in valoare de 5 milioane de dolari de la companie, insa ramane de vazut daca le vor castiga in proces.

3 COMENTARII